Hvilken type rente er best for ditt forbrukslån

Hvilken type rente er best for ditt forbrukslån. Når du velger lån er det viktig å ha en ide om hva slags rente som skal til. Noen banker gir deg et valg. Ofte kan du velge mellom en flytende eller en fast rente. Du kan selvsagt spørre om å få begge tilbudene til sammenligning. En fast rente er for eksempel gunstig for boliglån eller studielån. Men det er fortsatt slik at de aller fleste velger en flytende rente. Kanskje fordi at det over tid har vist seg å være det billigste. Også kanskje for å ta del av fordelen når renta er lav.

Hvis du ikke har den store oversikten over hva rente er skal du ikke frykte. Fordelen ved å benytte en side som vår er at du kan sammenligne. Ved å sammenligne tilbud fra tre eller flere banker har du allerede en god ide. Skulle du kun lete etter forbrukslån er det kanskje like greit å ikke tenke på bundet rente.

Skal jeg binde renten på forbrukslånet mitt?

I de fleste tilfeller vil eksperter råde til at man ikke binder renten på et forbrukslån. Bankene selv vil tilby deg flytende rente. Mange vil ikke la deg binde renten i det hele tatt. Alt varierer fra bank til bank. De aller fleste nordmenn som tar opp et slikt lån vil uansett ikke lang nok nedbetalingstid for at det skulle lønne seg. Tross alt holder den flytende renten seg uansett ganske stabilt for forbrukslån.

En typisk rente for et norsk forbrukslån er litt under 10 prosent eller litt over 20 prosent. Dette blir kalkulert etter din økonomi og inntekt. Kun de aller rikeste, dessverre, får tilgang til den beste renten. Nordmenn flest havner på et gjennomsnitt. Ofte er det greit å ta dette som et utgangspunkt når man sammenligner forbrukslån.