Hvis du får avslag på søknadene dine

Ikke fortsett å søke

Hvis du har fått avslag på lån eller fått avslag på kredittkort, må du tenke deg godt om før du søker om mer kreditt. Kredittprogrammer du gjør – vellykket eller ikke – vises på kredittfilen din. Flere applikasjoner på kort tid kan få långivere til å tro at du er desperat etter kontanter. Dette kan skade kredittvurderingen ytterligere. Kredittvurderingen din påvirker om du kan få kreditt og hvor mye du kan låne. Det kan også påvirke renten du kan bli belastet.

Hvis du trenger å låne for å betale ned annen gjeld

Hvis du ønsker å låne for å betale ned annen gjeld eller for å hjelpe deg med å betale regninger og levekostnader i slutten av måneden, er det verdt å snakke med en gratis gjeldsrådgiver så snart du kan. De vil kunne hjelpe deg med å lage en plan og unngå å bli dypere i gjeld.

Hvis du ønsker å finansiere et kjøp og har råd til tilbakebetalingene

Hvis du leter etter kreditt for å finansiere et kjøp, for eksempel å kjøpe en bil, og du har råd til kreditt eller tilbakebetaling av lån, kan du sjekke kredittvurderingen. Du kan gjøre dette ved å få tak i kreditt-rapporten din – dette vil sannsynligvis være avgjørende for å påvirke utlåners beslutning om å gi deg kreditt eller ikke. Kontakt et eller flere kreditt-referansebyråer for å be om en kopi av rapporten. Refinansiering kan være en mulighet også.

Dårlige kredittrapport- Før du ser for å låne andre steder

Bruk vårt budsjettplanleggings verktøy for å se om du kan spare. Hvis du har fått avslag på lån eller kort, kan det være en god mulighet for deg å tenke på din nåværende pengesituasjon. Hvis du allerede har gjeld du sliter med å betale tilbake, bør du snakke med noen om dem. Det er en rekke organisasjoner som tilbyr gratis, konfidensiell gjeldsrådgivning.