Hvor mye er det fornuftig å låne?

Kanskje det gjelder et nytt kjøretøy, forbedringer i heimen, ferie, medisinske regninger eller hytta. Dette er bare noen få grunner til at folk låner penger.

Å få et personlig lån fra en fellesskapsbank kan være en rask måte å finansiere et stort kjøp på. Og banklån er vanligvis fleksible, slik at du kan kjøpe et bredt utvalg av varer.

Er et personlig lån riktig for meg?

Før du låner, bør du vite hvor mye du har råd til å låne. Begynn med å se på dine inntekter og eksisterende gjeldsbetalinger. Gjeld kan omfatte leie eller boliglån, auto lån, kredittkort, studielån eller annen gjeld. Deretter beregner du renten og den månedlige betalingen av det potensielle lånet for å avgjøre om det passer inn i ditt månedlige budsjett.

Hvordan fastsettes min rente og månedlig betaling?

Mange faktorer går inn i å bestemme søkerens rentesats, inkludert kreditt score og historie. Lengden på lånet ditt og lån-til-verdi-forholdet (nåverdien av noe mot den utestående saldoen) spiller også en rolle.

Sikrede lån har vanligvis lavere rente, da banken tar mindre risiko. Hvis du søker om et sikret lån – en som krever sikkerhet – vil banken også ønske å vite sikkerhetstypen og alderen.

Din månedlige betaling vil avhenge av renten og låneperioden eller lengden. Det kan variere hvor som helst fra en måned til 15 år. Nye kjøretøylån varer vanligvis 4-6 år, mens små personlige lån er mye kortere.

Den beste måten å bestemme lånevilkårene på, inkludert månedlig betaling, er å snakke med banken din. Du kan også bruke en lånekalkulator, som den nedenfor, for å få et estimat på din månedlige betaling.

Før du signerer et lån, sørg for at du forstår kostnadene ved å låne pengene. Når du vet hvor mye banken vil låne deg, ta et øyeblikk å reflektere. Kan du komfortabelt ha råd til månedlige utbetalinger på et lån på dette beløpet?