Hvor mye kan bør jeg egentlig låne?

Det er ikke alltid lett å vite hvor mye er nok eller hvor mye er for mye hvis du står i en posisjon for å skulle ta opp et lån. Hvor mye er det fornuftig å låne? Du kan lett ende opp med å låne for mye eller for lite.

Her kan du finne gode norske kreditorer som vil gi deg alt fra et lån via sms på få timer til opp til 100. 000 NOK, men det vil alltid være din beslutning. Før du tar opp lånet er det en del spørsmål du vil stille deg selv.

Dette bør du tenke over før du tar opp et lån!

Ikke tenk for kortsiktig

Du behøver kanskje desperat et lån for en regning du ikke kan betale, men det er kanskje på tide å ta et større overblikk. Løsningen kan kanskje være et større lån, som på lang sikt vil kunne spare deg mye i renter og avdrag. Se hva ditt budsjett er og vurder en eventuell refinansiering med ditt lån i steden for et mindre lån som bare plastrer opp et blødende sår.

Sett et nytt budsjett

Les en av de mange artiklene vi har her hos Lånepenger24 så du kan få den absolutte oversikten. Hvis du ikke har oversikt over din egen personlige økonomiske situasjon er det helt umulig å vite hvor du står og hvordan du skal kunne komme ut av det.

Start et personlig sparefond

Sett unna alt du kan på din sparekonto. Har du ingen sparekonto? Opprett en sparekonto på null komma nix på din nettbank. Alle nettbanker gir deg muligheten til å opprette en sparekonto eller en konto separert fra din lønningskonto. Her setter du inn månedlige innskudd fra lønningskontoen og du sørger for at det ikke har noe kort knyttet til det.