Hvordan best forvalte dine sparepenger

Det første skrittet for å spare penger er å finne ut hvor mye du bruker. Hold orden på alle utgiftene dine – det betyr absolutt enhver kaffekopp, app eller snack du kjøper. Ideelt sett kan du kunne redegjøre for hver krone. Når du har dataene dine, organisere tallene etter kategorier, for eksempel bil, dagligvarer og boliglån. Vurder å bruke ditt kredittkort eller kontoutskrifter for å hjelpe deg med dette.

Steg 1: Lag et budsjett

Når du har en ide om hva du bruker i en måned, kan du begynne å organisere dine registrerte utgifter til et brukbart budsjett. Budsjettet ditt bør skisse hvordan utgiftene dine måler opp til inntektene dine. Slik vil du kunne planlegge dine utgifter og begrense overforbruk. I tillegg til de månedlige utgiftene dine, må du sørge for at det utgjør kostnader som oppstår regelmessig, men ikke hver måned, for eksempel vedlikehold av bil. Finn mer informasjon om å opprette et budsjett.

Steg 2: Planlegg å spare penger

Nå som du har laget et budsjett, opprett en sparekategori innenfor den. Prøv å sette bort 10-15 prosent av inntektene dine som besparelser. Hvis utgiftene dine er så høye at du ikke kan spare så mye, kan det være på tide å kutte ned. For å gjøre det, identifiser ikke-essensielle som du kan bruke mindre på, for eksempel underholdning og bespisning. Vi har satt sammen ideer for å spare penger hver dag, så vel som å kutte på faste månedlige utgifter.

Velg noe du vil spare til

En av de beste måtene å spare penger på er å sette seg et mål. Enten det er ny bil eller en bolig, kanskje. Finn ut hvor lenge det kan ta deg å spare for det. Hvis du trenger hjelp med å finne ut en tidsramme finnes det flere online sparekalkulatorer der ute. Her er noen eksempler på kortsiktige og langsiktige mål. Å spare til et nødfond er lurt. Et nødfond tilsvarer alt mellom 3-9 måneders levekostnader. Som en buffer.

Vi ønsker lykke til på Lånepenger24.no!