Hvordan ha suksess i din boliginvestering

Hva kjennetegner en dyktig investor i bolig? Nedenfor har vi samlet noen fellesnevnere for adferd som kjennetegner en suksessfull boliginvestor som vi tenkte våre lesere ville sette pris på før de kjøper sin bolig.

Dette kjennetegner en god investor

De bryr seg ikke om at markedet er uforutsigbart

Vellykkede investorer er komfortable med det faktum at deres fremtid ikke kan forutsies. De vet at til tross for å ha de beste planer og strategier, er det alltid X-faktorer som kommer ut av det blå som kan påvirke dem negativt, slik at de beskytter seg selv ved å planlegge for det verste ennå forventer det beste resultatet.

De aksepterer ikke ting som sant uten å dobbelsjekke

Alt som blir fortalt om boligen dobbelsjekkes. Stemmer det at alle fuktskader er 100% ordnet? Er kjellerstua sitt vindu stort nok til at det er godkjent som soverom? Er det sikkert at nabotomta ikke vil bli utbygd og mulig utsikt komplett blokket? En suksessful investor gjør det ekstra kjedelige arbeidet med å følge opp alle detaljer.

De tror ikke suksessen vil komme “fort” eller “lett”

Vellykkede investorer ser ikke etter å bli “rik raskt”, vel vitende om at de med et langsiktig perspektiv er mer sannsynlig å være økonomisk vellykket. De setter realistiske budsjettering, og gjeninvesterer gjerne pengene sine i eiendommen/e.

De venter ikke på “rett tid”

En vellykket eiendomsinvestorer prøver og ikke til enhver tid å spekulere over boligmarkedet. De vet det ikke er en “rett” tid eller en “dårlig” til å investere i bolig hvis du har en klar plan. Boligmarkedet vil alltid svinge.

De prøver ikke å gjøre alt selv

Som en vellykket investorer vet de at hvis de ikke fordeler arbeidsoppgaver og benytter fagfolk, blir det sjeldent rett. Selv om svigefar er en kløpper på flislegging, og en kompis kan litt om taklegging, er det til syvende og sist viktig å overlate slikt til fagfolk.

De overser ikke problemer

Konfronter problemer så snart som mulig. Som alle oss at du er fristet til å overse ting som er vanskelig å håndtere, men takler dem likevel når de oppstår. Å utsette å løse et problem gjør ofte bare problemet større.