Hvordan unngå å leve fra lønnsslipp til lønnsslipp: DEL 1

Du vet at du lever fra lønnsslipp til lønnsslipp hvis du finner ut at du konsekvent går tom for penger før neste lønnsslipp kommer. Hvis du ofte må låne penger fra venner eller slektninger, ta ut lønningslån eller bruke kredittkortene dine til å dekke utgiftene dine til neste lønningsdag? Må du dette jevnlig så lever du fra lønnsslipp til lønnsslipp.

Ifølge en 2015-undersøkelse, sier 61% av arbeidstakere at de lever lønnsslipp til lønnsslipp. Antallet er vesentlig høyere enn året før, da 49% av arbeidstakere rapporterte å leve fra lønnsslipp til lønnsslipp. Ikke alle, men mange som kommer på våre sider leter etter forbrukslån fordi de er blakke mot slutten av måneden.

Hvorfor du bør bryte dette mønsteret

Problemet med å betale lønnsslipp til lønnsslipp er at du er utsatt for økonomisk skade. Det er lettere å samle mye kredittkortgjeld eller enda verre, lønningslån ut av kontroll. Refinansiering er en god løsning. Jo flere kredittkortgjeld du samler, desto høyere blir dine minimumsbetalinger. Før du vet det, vil du ikke ha råd til dine minimumsbetalinger, og du vil ikke kunne låne mer penger for å få endene til å møtes. Fordi fremtiden din er avhengig av dagens utgifter, må du slutte å betale ned gjeld når du mottar lønning.

Tips for å hjelpe deg med å slutte å leve lønnsslipp til lønnsslipp

Du lever lønnsslipp til lønnsslipp enten fordi du ikke budsjetterer eller fordi du ikke lager nok penger til å dekke dine utgifter. Begynn med å opprette et budsjett (eller fastsette det ødelagte budsjettet). Et budsjett hjelper deg med å planlegge hvordan du får mest ut av inntektene dine. Å skape et budsjett lar deg vite før tid om du lager nok penger til å få endene til å møtes. Hvis alle utgiftene dine passer innenfor budsjettet ditt, er inntektene dine nok, og kostnadene dine er problemet. Les mer i del 2.