Hvordan unngå å leve fra lønnsslipp til lønnsslipp: DEL 2

Vit hva som går inn og hva som går ut!

Hvis budsjettet ditt ikke virker, sporer du utgifter for å finne ut hvor pengene dine går. Lagre kvitteringene dine i noen uker. Skille dem inn i kategorier som gass og mat, og legg deretter opp kvitteringer for hver kategori. Dette vil la deg se hvor du bruker mest penger. Hvis du har kontroll på nettet og primært bruker sjekker og ditt debetkort, kan du kanskje laste ned transaksjonene dine til Excel eller en finansprogramvare som Mint.com.

Kutte ned utgiftene dine

Når du har funnet ut hvor penger lekker, kan du begynne å plugge sprekker. Denne prosessen kan kreve noen livsstilsendringer. For eksempel, hvis du er vant til å kjøpe en 35 kroners latte hver morgen før du jobber er dette ganske mye på latte i måneden. Du kan begynne å lage kaffe hjemme isteden. Du må kanskje bli kvitt den dyre kabelpakken, fordi hvis du lever lønnsslipp til lønnsslipp, har du virkelig ikke råd til det. Trenger du både HBO og Netflix?

Øk inntektene dine

Å øke inntektene er ikke alltid en mulighet, men det er muligheter uten å få en høyning. Hvis du vanligvis får en skattemessig tilbakebetaling, kan du kanskje endre skattemessig fradrag og få mer penger i lønnsslipp hver måned. Selvfølgelig betyr det at du får en lavere tilbakebetaling (hvis du får en i det hele tatt). Men du vil ha mer penger å bruke i løpet av måneden. Du kan også vurdere å jobbe deltid eller tjene penger på siden med en hobby. Vokt deg: Å tjene mer penger vil ikke alltid løse lønnsslip-problemet. Det er kanskje mye mer som skal til.

Endre holdningen din om penger

Ofte gjør ikke folk som lever fra lønnsslipp til lønnsslipp de klokeste utgiftsbeslutningene. De overvurderer noen ganger hvor mye penger de kan bruke og til slutt bruker mer penger enn de virkelig gjør. Du kan finne deg selv å bruke mer penger på ting du vil ha enn på ting du faktisk trenger. Eller det kan være at pengene dine glir gjennom sprekker du ikke visste var der. Uansett, saken, å sette opp et budsjett og være oppmerksom på utgiftene dine, vil hjelpe deg med å komme tilbake på sporet. Trenger du et lån for å komme deg gjennom måneden er det flere lån du kan ta opp her via vår låneguide.