Hvordan velge et kredittkort

Det er hundrevis av kredittkort tilgjengelig der ute. Hvordan få det som passer deg og din situasjon best? Begynn med å tenke på hva du vil bruke kredittkortet til. Dette kan være å kjøpe ting på nett. Eller det er for å kjøpe en ferie, å betale regningene eller å spre kostnadene ved et kjøp. Imidlertid velger du å bruke kortet ditt, det viktigste er om du vil betale ned det du skylder hver måned eller spre tilbakebetalinger over en periode.

Hvis du kan betale saldoen av i sin helhet og til rett tid hver måned, kan du dra nytte av den rentefrie perioden. I dette tilfellet er det ikke sikkert at renten er så viktig. Selv om du tror du vil være i stand til å betale saldoen fullt ut hver gang, er det verdt å planlegge hva du vil gjøre hvis du ikke kan.

Hva skal du bruke kortet til?

Hvis du vil bruke kortet til å låne og ikke betaler saldoen hver måned, må du vanligvis betale renter. I dette tilfellet kan det være lurt å velge et kort med lavere rente. Ikke glem å sørge for at du har råd til en regelmessig tilbakebetaling. Å søke om for mange kort eller bytte kort regelmessig kan påvirke kredittvurderingen. Hver gang du tar et nytt kort blir den registrert i kredittfilen din. Filen din vil også vise om en søknad blir avslått. Det kan det se ut som om du allerede har mange kort, eller at ingen andre ønsker å låne ut til deg.
Finn ut mer om kredittvurderingen din og hvordan långivere bestemmer deg for å gi deg kreditt.

Misser du nedbetaling kan det raskt bli dyrt

Hvis du sliter med å betale det du skylder på et kredittkort, kan du finne ut hvordan du skal takle gjelden. Hvis du ikke betaler saldoen hver måned, blir du bedt om å betale tilbake et minimumsbeløp. Dette er vanligvis rundt 3% av forfallende saldo.Noen kort krever et gebyr hvert år for bruk av kortet. Avgiften legges til det forfalte beløpet, og du må betale renter på avgiften så vel som for utgiftene dine, med mindre du betaler det i sin helhet. Trenger du refinansiering av dine kredittkort er dette en tjeneste våre samarbeidspartnere tilbyr. Hos oss kan du ta opp lån i alle varianter.