Hvorfor det lønner seg å sammenligne lån

Vi kan alle komme i situasjoner hvor en trenger litt ekstra penger. En dag er plutselig oppvaskmaskina død. Eller kanskje kjøleskapet tar heden. Kanskje ryker plutselig kjøleskapet, eller du vil unne deg litt ekstra på en ferietur. Uansett hva det kanskje er kan det hende svaret er et forbrukslån på nettet.

Har du så bestemt deg for at det er en mulighet har du kommet helt riktig. Våre partnere er kun trygge norske låneleverandører. Du finner raskt ut at det er utrolig mange ulike lån og banker å velge mellom. Prosessen med å finne et riktig lån for deg kan være mye enklere enn den strengt tatt trenger å være. Vi skal derfor nå belyse de viktigste tingene du trenger å tenke over i forhold til å søke lån på nett.

Har du økonomi til å ta opp et lån?

Først og fremst er det viktig å sette seg ned og tenke skikkelig gjennom hva pengene skal gå til. Hvor mye trenger du egentlig? Tenk gjerne også over andre alternativer til forbrukslån som du kanskje kan benytte deg av. Har du muligheten til å legge litt til og bake inn lånet i et eksisterende boliglån. Ville det være enklere å be noen i familien som kan gi deg lånet. Husk at det å ta opp forbrukslån må gjøres ansvarlig. Glem ikke at dette er penger du får som skal betales tilbake med renter.

Hva er rimeligst for deg?

Når du har fastslått en sum, er det på tide å jakte etter en riktig bank. Vår side gjør allerede jobben mye enklere! Velge ut et knippe selskaper du synes ser greie ut og send inn søknaden din. Husk at alle søknader er uten forpliktelse.

For å kunne sammenligne tilbud på forbrukslån, holder det ikke å bare sjekke de oppgitte vilkårene til et låne selskap. Vilkårene vil nemlig kunne variere fra søker til søker og bank til bank. Renten på lånet blir satt etter en individuell vurdering av deg og din økonomi. Derfor er du anbefalt å sende inn søknader til flere selskaper. Kun slik kan du se konkret hva de kan tilby deg.

Tenk over hva du kan avse i månedlige avdrag og velg riktig nedbetalingstid. Når du gjennomgår tilbudene er det også viktig at du tar hensyn til forskjellen på den nominelle og effektive renten. Den nominelle renten er uten avgifter og ekstragebyrer, mens den effektive renten har alle kostnader inkludert.