Hvorfor du alltid bør ha en sparekonto

Hvorfor du alltid bør ha en sparekonto. Selvsagt er det flott å kunne ha muligheten til å ta opp lån når det skulle trengs. Men som alle foreldre sier til sine barn – det er alltid viktig å ha noe gjemt unna. Du vet ikke hva som kan skje. Ikke alltid er det heller slik at du kan få et lån. Alt avhenger av din økonomiske situasjon i det tidspunktet du søker. Får du avslag og ikke har sparepenger er det vanskelig. Kanskje du ikke har muligheten til å låne privat heller. Ikke alle av oss har gamle foreldre som kan hjelpe til. Derfor er det så viktig å ha sparepenger. En sparekonto kan redde deg hvis noe skulle skje. Men, det er ikke den eneste grunnen til at du bør spare.

Sparepenger

Sparepenger er noe de aller fleste har til noe nytt. Ikke mye er så tilfredsstillende som å kunne betale for noe man har ønsket seg lenge. Du har satt deg et mål og legger nøysomt av penger hver måned. En vakker dag kan du kjøpe det du har spart til. Det føles riktig godt. Og, enda bedre. Du har faktisk råd til det uten å måtte ta opp lån. Kanskje du vil spare til egenkapital for boligkjøp. Kanskje du vil reise på cruise. Det er helt opp til deg.

Andre fordeler med sparepenger

Mange banker vil se på din økonomi og ta en beslutning om du vil få innvilget lån eller ikke. Har du derimot en flott sum på bok, slapper banken av. De ser en person med ryddig personlig økonomi. Summen du har på bok er sikkerhet for banken også. Har du en dårlig måned, vet de at du har midler til å betale tilbake. Personer med sparepenger er veldig populære hos bankene. Har du ofte mye penger på din forbrukskonto bør du vurdere å opprette en sparekonto. Lett til autotrekk fra lønnskontoen din til sparekontoen. På få måneder har du din sparegris!