Hvorfor du bør betale kredittkortet i tide for enhver pris

Det å mangle kredittkortbetaling er en større avtale enn du kanskje tror. Kredittkortselskapet ditt vil ikke vises på døren etter at du har gått glipp av en betaling. Men de tar definitivt grep bak kulissene. Hvordan kreditorene dine reagerer på forsinkede betalinger, kan fortsette å påvirke deg i måneder. Ikke bare måneder men år. Å vite konsekvensene av en sen betaling med kredittkort, bør være nok til at du tar ekstra krefter for å betale i tide.

Hva som skjer når du betaler for sent på kredittkortregningen

Kredittkortbetalingen din anses for sent? Kanskje den mottas etter fristen på forfallsdagen eller hvis den er mindre enn det minste beløpet. Her er hva som vil skje hvis kredittkortbetalingen er sen. Det er ikke morsom lesing.

Gebyr, Gebyr, Gebyr

Kreditor vil kreve et gebyr for sent. Din neste faktura inkluderer et gebyr for forsinkede/tapte nedbetalinger. Avgift for sent kan være veldig høyt. Og om det er første gang du er sent på det siste halvåret. Du blir belastet med et forsinkelsesgebyr hver måned betalingen din er forsinket eller mindre enn minimumsbetalingen.

Renten din vil øke hvis betalingen blir 60 dager i forveien. Kreditorer straffer deg ikke bare med et for sent gebyr, de vil ofte øke renten til straffrenten. Dette er den høyeste renten på kredittkortet ditt. Den høyere renten øker finanskostnadene dine, noe som gjør det dyrere å ha balanse og forlenge tiden det tar å betale ned saldoen.

Pass på din kredittscore!

Kredittscore kan synke. Fordi betalingshistorikk utgjør 35 prosent av kreditt-poengsummen din. Sene utbetalinger ha en betydelig innvirkning på poengsummen din. Noe som påvirker muligheten din for å få ny kreditt i fremtiden. Hvor mye kredittverdigheten din synker etter en forsinket betaling avhenger av resten av din økonomi. Generelt, jo bedre kreditt, desto flere poeng vil du miste, utrolig nok! Se opp og planlegg din økonomi!