Hvorfor du bør vite hva din hund vil koste deg!

For de av oss med dyr i våre liv er vi like sårbare for nyrestein, kreft, diabetes etc som vi er med våre medmennesker. Som med alt annet som har med helse å gjøre er kostnadene ved veterinær-omsorg en stor belastning når det kommer ut av det blå.

Nedenfor er et tilnærmet guide til kostnadene ved å holde en hund

Utstyr

Når du kjøper en hund eller valp vil det være nødvendig å kjøpe utstyr som hundeseng, krage, bly, leker, etc og dette kan koste opp til 2000-6000 NOK.

For

Kostnaden av mat vil variere med størrelsen på hunden og om den er på fullstendig tørr hundemat eller våt mat. Snacks, bein og kjeks regnes med. Dette vil koste deg ca. 1200-1500 NOK min. per måned.

Ormekur

En hund vil kreve rutinemessig ormekurer og disse kan koste 130- 180 NOK hver 3. måned.

Lopper og lus

En hund vil kreve regelmessige loppe behandlinger, og disse kan koste rundt 100 NOK per måned.

Veterinærer gebyr og Forsikring

En ung valp trenger å bli vaksinert mot valpesyke, hepatitt, parainfluenza og leptospirose. Disse vaksinasjoner kan koste rundt 1000- 1200 NOK først, og deretter hunden vil kreve årlige boosters til en pris av 500- 600 NOK. Forsikring for å dekke veterinær-avgifter i tilfelle at hunden lider av en sykdom eller skade kan koste 100- 250 NOK per måned.

Kastrering

Sterilisering eller kastrering en hund kan koste opp til 2000 NOK.

Mikrobrikke

Å microchippe en hund koster i gjennomsnitt 1500- 2000 NOK. Selv om de viktigste regelmessige kostnadene ved å holde en hund er nevnt ovenfor er det alltid uventede kostnader som oppstår. I tillegg er det ofte nødvendig å kjøpe medisinske produkter for mindre kutt, sjampo, utskifting av utstyr, etc. Alle slike kostnader kan balle på seg over et år. Derfor er det alltid best å faktorere inn en ekstra kostnad på 5000 -10.000 NOK per år for ekstra når du budsjetterer for hund.