Hvorfor du må ta betalingsanmerkninger på alvor!

Dersom man ikke betaler regningene sine blir kravet ofte sendt til et inkassobyrå. De krever inn beløpet på vegne av den du skylder penger. I aller verste fall kan gjøre at det opprinnelige kravet mangedobles. Men lar du inkassosaken ligge uten å gjøre noe med det. Det er menneskelig å unngå ubehageligheter, men det skader deg i lengden. Du vil som regel ende opp med en betalingsanmerkning.

En slik betalingsanmerkning innebærer at man blir stemplet som en “dårlig betaler”. Anmerkningen vil være tilgjengelig for de som henter ut opplysninger om din økonomiske situasjon, som blant annet forsikrings- og mobilselskaper, banker og andre finansieringsinstitusjoner. Betalingsanmerkninger kan medføre at du ikke får lån i bank eller at du i enkelte tilfeller ikke får mulighet til å betale for forsikringen i månedlige avdrag. Videre kan betalingsanmerkninger begrense mulighetene for å kunne jobbe i stillinger som krever at man har en frisk økonomi.

Betaler du blir betalingsanmerkningen slettet

Heldigvis er det slik at betalingsanmerkninger blir slettet så snart du betaler det du skylder. Dersom man får betalingsanmerkning vil man motta varsel om dette fra kredittvurderingsbyrået og det samme vil man få når den er fjernet. I tillegg står betalingsanmerkningen i maksimalt fire år, men det er likevel ikke å anbefale at du venter til den forsvinner av seg selv.

Dersom du havner i en vanskelig økonomisk situasjon, hvor inkasso og betalingsproblemer fort kan inntreffe, er det viktig at man tar tak i situasjonen så raskt som mulig. Dette inkluderer inkassosaker som har ligget lenge hos inkassobyråene. Så her er det bare å sette seg ned og ta en runde i din egen økonomi og legge en plan så du kommer deg unna inkasso.