Hvorfor forbrukslån er bedre enn SMS lån

Konseptet med både forbrukslån og SMS lån er enkelhet. I dag kan nesten enhver nordmann ta opp lån på nettet over natten. Mange har selvsagt latt seg friste til å bruke telefonen og toppe opp magisk. Og de fleste ser ikke ut til å ha lest regler og vilkår før de kjører på. Unge og studenter har i aller størst grad fått dilla på denne type lån. Alt du trenger gjøre er å sende en sms med et kodeord og vips, så er saldoen i orden. Det låter vel bra?

SMS lån er lån du kan ta opp på sparket. Det er instant og kan gjøres på sekunder. Mange unge brukere er ikke engang helt klar over at dette er gjeld de setter seg i. Og de færreste leser regler og vilkår.

Hvorfor det er farer med SMS lån

Selvsagt er det ikke så enkelt som det føles. Alle norske lån, SMS eller andre typer, kommer med renter og avgifter. Ingenting i dette livet er dessverre gratis. SMS lån er ekstra farlige siden det er så enkelt å ta opp ett uten å tenke seg om. Ikke nok til siste runde på byn? Runden er bare en SMS unna. Men, har du råd til det? Både forbrukermyndigheter og fagfolk har advart mot SMS lån siden de ble introdusert i norge rundt 2006. Vi kjenner til eksempel hvor et sms-lån deg nemlig avsindige 9245 prosent effektiv rente pr år.

Et forbrukslån er litt mer omstendig i tillegg. Du tar ikke opp et forbrukslån på byn. I tillegg er det mye bedre renter og tilbakebetalingsavtaler å finne med forbrukslån. Har du råd til et SMS lån her og der, for all del. Men det er alltid bedre på lang tid med forbrukslån.