Ikke lån penger til dine venner

Visste du at mer enn halvparten av oss har sett et vennskap gå i grus på grunn av penger? Du kan tro at å hjelpe din venn er det riktige å gjøre, men å gjøre det kan ødelegge forholdet ditt totalt. Hvis du trenger noen overbevisende, er her seks grunner til at det er en dårlig idé å låne ut penger til venner eller familie. Vi anbefaler heller at du råder dem til å besøke våre sider for lån av alle slag. De fleste kan ta opp et forbrukslån via våre samarbeidspartnere. Heller det enn at du åpner lommeboka di.

Grunner til ikke å låne til famile eller venner

Du er ikke siste utvei

De kommer sannsynligvis til deg før de søker om få lån fra en bank. Og skulle de ha forsøkt å søke om lån og fått avslag bør dette fortelle deg noe.

Du vil sannsynligvis aldri få tilbakebetalt

Nesten tre fjerdedeler av folk som låner penger fra venner eller familie betaler aldri lånet fullt ut.

Du kan sy puter under barnas armer

De fleste lån består av foreldre som låner ut penger til sine voksne barn. Noen ganger er grunnen til lånet legitimt. Andre ganger er det bare latskap.

Du trenger faktisk pengene dine selv

Uventede nødsituasjoner og jobbtap skjer. Og når de gjør det, trenger du ekstra penger for å betale regningene dine og holde deg flytende. Hvis du har et ekstremt velfylt nødfond, vil du kanskje ikke savne pengene du lånte ut.

Derfor er sparepenger så viktig

Men bare en fjerdedel av nordmenn har mer enn 10.000 på sparekontoen sin. Så hvis du er som folk flest, vil du ha pengene tilbake så snart som mulig. Å måtte gjentatte ganger be om forfalte betalinger vil bli vanskelig. Det kan ødelegge forholdet ditt for alltid. Da er det bedre at de forholder seg til en bankinstitusjon.