Kan jeg få lån uten fast jobb?

Mange slår i fra seg ideen om et lån når de står uten fast inntekt. Det kan være lurt det, siden man vil sette seg i gjeld uansett hvilket lån man opptar, men det betyr ikke at det er umulig. Forbrukslån er allikevel en mulighet som kanskje vil passe deg, selv om du ikke er i full jobb. Når du søker om forbrukslån er det som regel kun tre krav som må være oppfylt.

  • Du må ha bodd i Norge i 3 år.
  • En inntekt av et eller annet slag (deltidsjobb teller)
  • Du må ikke ha noen betalingsanmerkninger.

Mange kreditorer ser helhetlig på søknaden og forsøker å se om du har evne til å kunne nedbetale lånet ditt. Her er det mye skjønn de bruker for å komme til sin konklusjon vedrørende din individuelle søknad. Det er dette som gjør at du som står uten fast jobb vil ha muligheten til å søke om lån selv om du kanskje er mellom to jobber i øyeblikket.

Forbrukslån krever ikke samme sikkerhet

Forbrukslån er lån som ikke krever sikkerhet. Det vil si at du ikke trenger å stille med eiendom eller lignende for å kunne søke om lån. Har du ikke en fast jobb er det andre ting du kan stille som sikkerhet. Bil, hus til og med foreldre kan stilles som sikkerhet. Du skal også huske at det er ingen som vil plage deg med spørsmål om hva du trenger pengene til! Du kan bruke lånet ditt til akkurat det du vil!

Her på Lånepenger24 finner du de beste norske kreditorene der ute og du vil selv kunne sammenlikne og shoppe for et lån i den størrelsen og med de betingelsene som du føler deg mest komfortabel med. Det vil fortsatt være mulig å få et lån selv om man er i en periode arbeidsløs.