Kan jeg låne med lav kredittscore?

Kan jeg låne med lav kredittscore? Å låne penger når du har en elendig kreditt score er ikke lett. Det er tonnevis av långivere der ute som tilbyr enkle lån på nett, men det kan være veldig vanskelig å finne ut hvilke av dem som er verdt det. Og å velge feil lån kan ende opp med å ødelegge din økonomi i lang tid framover.

Derfor ønsker vi å gjøre prosessen litt enklere for deg. Her er fem viktige spørsmål du bør spørre før du tar ut et dårlig kredittlån. Svarene på disse spørsmålene bør gå langt i retning av å bestemme beslutningen din – og hjelpe deg med å gjøre den rette.

Hva er årlig rente?

Ok, så dette er et spørsmål du bør spørre om personlige lån. Men det er også sant at lån til dårlig rente – selv de “bedre” kommer til å koste deg mye høyere avgifter enn et standard personlig lån. Å velge feil dårlig kreditt lån kan ende opp med å koste deg hundrevis eller tusenvis av kroner ekstra.

Når du ser på renten for kortsiktige dårlig kreditt lån som forbrukslån, vil du ofte se en rente so overgår vanlige banklån- Det virker litt høyt, men du vet at dette er kostnaden for å låne penger med dårlig kreditt. (Disse prisene vil også variere avhengig av hvilken kommune du bor i.)

Men med de slags lån, forteller den enkle renten ikke hele historien. Du må også se på årlig prosentsats, eller april. Dette er en standardisert metrisk som måler hvor mye et lån vil koste i løpet av et helt år, slik at du får kostnadsjämförelser på tvers av alle forskjellige typer lån.

Har jeg råd til å betale i tide?

Tidligere i denne artikkelen nevnte vi at årskursen for kortsiktige lån kan være langt mer relevant enn du kanskje tror. Det er selvsagt fordi det er en stor risiko for banken. Jo mer folk sliter for å betale ned sine lån desto høyere rente (aka risiko) vil banken be om. Det er ingenting som er så dyrt som å være fattig. Lykke til med alle dine finansielle beslutninger. Les mer om sunn personlig økonomi på våre sider.