Kort info om IBAN og Swift-nummer

Kort info om IBAN og Swift-nummer. Det er to internasjonalt anerkjente, standardiserte metoder for å identifisere bankkontoer når en overføring blir gjort til ett land til et annet. Forskjellen mellom de to metodene ligger i det de identifiserer.

Til SWIFT-kode brukes det til å identifisere en bestemt bank under en internasjonal transaksjon, mens IBAN brukes til å identifisere en individuell konto involvert i den internasjonale transaksjonen. Begge spiller en viktig rolle i den glatte driften av det internasjonale finansmarkedet.

Internasjonalt bank account number

Ifølge European Payments Council ble standardisering først innført i 1997 med utgivelsen av ISO 136: 1997. Det var imidlertid for mye fleksibilitet innenfor de foreslåtte standardene. Den omarbeidede versjonen av standarden inneholdt en avgjørelse som krevde IBAN for hvert land å være en fast lengde. Det kan også brukes i IBAN.

En IBAN gjør det mulig å identifisere landet der banken befinner seg og kontonummeret for pengeoverføringen. IBAN fungerer også som en metode for å kontrollere at transaksjonen er riktig. Denne metoden for identifikasjon og identifikasjon brukes i hele EU.

SWIFT Fund Transfer System

SWIFT-systemets forutsetninger forsøker å standardisere internasjonale banktransaksjoner gjennom IBAN. Det er produksjonsmetoden. En av hovedgrunnene til dette er at SWIFT-meldingssystemet lar bankene dele en betydelig mengde økonomiske data. Disse dataene inkluderer statusen for kontoen, debet- og kredittbeløpene, og detaljer knyttet til pengeoverføringen. Banker bruker ofte bankidentifikatorkoden (BIC) i stedet for SWIFT-koden. Imidlertid er de to lett utskiftbare; Begge inneholder en blanding av bokstaver og tall og generelt mellom åtte og elleve tegn.

Å kunne få tilgang til begge disse identifikatorene er viktig for en rask og vellykket internasjonal overføring. Identifikatoren som kreves av banken, brukes, banken hvor overføringen er opprinnelig og mottatt. Men uten at sjansen for overføringen blir fullført, reduseres det med betydelig.

Spesielle hensyn

Før innføringen av disse identifiseringsmetodene var det ingen internasjonalt anerkjente, standardiserte metoder for å identifisere bankkontoer. Informasjonen som ett land pleide å identifisere bank- og individuelle kontoer, sende land, ble ikke nødvendigvis anerkjent av mottakerlandet. Lykke til vi ønsker på Lånepenger24!