Kredittkort

Det er mange på nettet som tilbyr kredittkort og med så mange aktører på markedet, kan det fort bli veldig forvirrende for en forbruker å skulle finne en god avtale. Man kan få kredittkort på dagen fra flere aktører i markedet, noe som legger større press på forbrukeren for å sjekke vilkårene godt nok så man er sikker på at man får en god avtale og ikke bare si ja til det første og det beste. For hvem tilbyr det beste kredittkort på markedet og hvem har avtaler med mye liten skrift?

KREDITTKORT SELSKAPEFFEKTIV RENTEKREDITTSØK NÅ!
Credits Gold
Annonselenke
21.85%
Eff. rente 21,85 %, 10 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 112 kr. Totalt 11 112 kr.
100.000 KRSøk Nå!
re member
Annonselenke
25.4%
Eff. rente 25,4 %, 15 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16 466 kr.
150.000 KRSøk Nå!
Credits Visa
Annonselenke
21.85%
Eff. rente 21,85 %, 10 000 kr o/ 12 mnd. Kostnad 1 112 kr. Totalt 11 112 kr.
100.000 KRSøk Nå!

beste kredittkort på dagen

Alle bruker kredittkort i dag

Det er svært få som ikke har et eller flere slike kort i lommeboken. Slike betalingskort er svært praktisk fordi det gjør det mulig for en forbruker å benytte seg av salg og gjøre gode kjøp, selv om man ikke har pengene på konto akkurat der og da.

Låne penger på kredittkort

Å låne penger i 25-30 dager er stort sett helt gratis, så kan man selv velge hvor mye man vil betale ned på dette korttidslånet når regningen kommer. Stort sett må man betale mellom 200 og 500 kroner i minimumsgebyr, så kan man velge fritt å betale så mye eller lite man vil utover dette. Men, når man først har fått regningen så begynner renten å løpe. Så en liten sum kan fort vokse seg stor hvis man ikke følger godt med. Derfor gjelder det å velge rett avtale, men hvordan skal man kunne velge blant de mange aktørene som reklamerer heftig på nettet?

Kredittkort test – et bra sted å begynne

Du kan være helt trygg på at du ikke er den eneste som lurer på hva som er en god avtale.
Det er gjort flere tester hvor man ser på hvor kortet kan brukes, renter på utestående sum og ikke minst; gebyrer og avgifter.

Resultatene viser at det er vesentlige forskjeller mellom tilbydere og det lønner seg å bruke tid på å gjøre seg godt kjent med alle vilkårene. Er man skikkelig uheldig kan feil avtale ende opp med å koste deg mange hundre kroner i unødvendige gebyrer.

Det er flere typer gebyrer, her er de mest vanlige:

– gebyr på uttak i bankautomater
– gebyr på overføring fra kredittkort til egen bankkonto
– fakturagebyr
– avgifter knyttet til å utsette nedbetaling hvis nedbetalingssummen når en viss grense.
– andre gebyrer.

Så det er flere typer gebyrer som banken eller finansinstitusjonen legger på bruken og disponeringen av midler på kredittkort. Dette gjelder både for Norwegian kredittkort, student kredittkort og kredittkort fra andre banker. Derfor lønner det alltid å dobbeltsjekke vilkårene og ikke minst, lese igjennom alle vilkårene før du godtar en avtale.

Kredittkort på dagen?

Når man vet at en kredittkort test sier at en spesifikk tilbyder har et svært godt tilbud eller man ser en god reklame, så kan det være fristende å sende inn en søknad. Så blir spørsmålet hvor lenge man må vente før man får kortet, folk er ikke spesielt tålmodige i dagens samfunn. Så man vil gjerne få dette levert med en gang og det kan man faktisk. Det er mange tilbydere som har en nettløsning som lar deg sende inn en søknad på nettet, signere avtalen med BankID og så kommer kredittkortet i løpet av et par dager. Men, som nevnt før, det er da viktig at man sjekker vilkårene. For det er mulig å få gode avtaler, men det beste kredittkort finner du kun ved å bruke tid på vilkårene.kredittkort

Er student kredittkort en bra avtale?

Ja, et kredittkort student, altså en avtale som er laget spesielt for studenter, er ofte et godt valg. Det er ofte færre gebyrer knyttet til disse avtalene. For alle banker vet at studenter ofte har en anstrengt økonomi. Så man får en del fordeler. Ulempen, i den grad man kan kalle dette en ulempe. Er at det ofte er strengere restriksjoner på disse avtalene sammenlignet med andre, tilsvarende kort. Derfor har man ikke like mye penger å rutte med i åpent lån som det som man får med en vanlig avtale. Dette kan og være en fordel. Ettersom studenttiden ofte er en tid i livet hvor man blir fristet til å bruke mer penger enn man strengt tatt har tilgjengelig.

Hva slags typer kort finnes det?

Det er mange som lar seg lure litt av reklamene. De ser en reklame for Norwegian kredittkort og tror at dette er et helt spesielt kort. Det er det ikke. Dette kortet er et vanlig Mastercard. Men som selskapet Norwegian lar kunden få tilgang til. Så betaler Norwegian en avgift til Mastercard og kundene får alle fordelene med et trygt kort som kan brukes nesten over alt. Bare med et annet navn på selve plastikken.

Mastercard er selvsagt det mest kjente kredittkortet, men det er også mulig å få Visa som kredittkort. Man har Diners og American Express for å nevne noen. Men ser du nøye på et vanlig kredittkort så vil du stort sett se at det står ”Mastercard” med liten skrift ett eller annet sted på kortet, i alle fall om du bor i Norge.

Gode avtaler er fullt mulig

Svaret på det innledende spørsmålet blir derfor ja: det er mulig å få en god kredittkort avtale. Det er svært mange avtaler å velge mellom fra kredittkort student til kredittkort for firma og en rekke andre valg. Felles for dem alle er at det gir forbrukeren muligheten til å disponere en viss sum helt fritt, uten at de har dekning på konto. Så må denne summen betales tilbake til banken og forbrukeren kan selve legge opp hvor fort de ønsker å betale tilbake lånet. Men det er verdt å merke seg at renten er vesentlige høyere på kredittkort gjeld enn annen gjeld. Så det lønner seg sjelden å ha en stor gjeld til et kredittkortselskap.

Hvis man bruker litt tid på å sjekke avtalen, gjennomgå forbruker tester, lese omtaler og evt. snakke med banken. Så kan man få til en svært god avtale som åpner for en fleksibel og praktisk økonomisk hverdag.

[Total: 1   Average: 5/5]