Lær dine barn hvordan man skal forvalte penger klokt

Hvordan lærer du barna verdien av penger? Med så mange fristelser, er det vanskelig å holde barna fra å utvikle dårlige forbruksvaner. Men det er noen verktøy og tips som kan hjelpe, inkludert mobile apper som lærer barna å spare mer enn de bruker og tar verdien av penger på alvor. Jo tidligere de lærer jo bedre.

Oppfordre barna til å finne en sommerjobb. Føler de ansvaret og tjener sine egne penger kan det gjøre at barna ikke bruker opp alt på en gang. Verdien av egne tjente penger er en viktig lærdom. De kan også være mer sannsynlig å tenke på sine innkjøp hvis de gjorde penger selv. Starte en online sparekonto.

Nettbank lar barna lære om å spare ved å lære om de beste sparekonto planer, hva rentes rente er hvordan betale for ting på nett og mye mer. Hold et familie garasjesalg. Få familien sammen om noe er ikke alltid enkelt. Men et garasjesalg hjelper barna å håndtere penger på en veldig nær og personlig måte. For å gjøre ting mer interessant, tilby for eksempel barna en prosentandel av pengene som kommer ut av salget slik at de kan føle at innsatsen deres var verdifull.

Ingenting kommer fra ingenting. Lær barna verdien av arbeid

Gi barna en ukelønn basert på deres nivå av engasjement i familiens husarbeide og andre jobber som snømåking og plenklipp. Du kan relatere deres aktivitetsnivå til de pengene de får, og la dem vite hva de forskjellige jobbene er verd. Jo mere de gjør jo bedre blir ukelønnen! Dette vil lære dem verdien av penger mer og hjelpe dem til å innse at penger ikke vokser på trær, og er et resultat av hardt arbeid.
La barna kommer med på familiens shoppingturer.

Å hjelpe med innkjøp av mat og andre typer nødvendigheter gir dem mulighet til å se hvor mye det koster å opprettholde et hjem og levekostnader. Dette vil hjelpe barna å forstå verdien av en kroner og øre.