Lær selvkontroll finansielt

Hvis du er heldig, lærte foreldrene deg denne ferdigheten når du var barn. Hvis ikke, husk at jo raskere du lærer kunsten å forsinke tilfredsstillelse. Desto raskere finner du det lett å holde økonomien i orden. Selv om du enkelt kan kjøpe et element på kreditt så lenge du vil ha det. Er det bedre å vente til du faktisk har spart opp pengene. Ønsker du virkelig å betale renter på et par jeans eller en boks med frokostblandinger?

Betal ned alt du skylder

Hvis du gjør en vane med å legge alle kjøpene dine på kredittkort, uansett om du kan betale regningen i sin helhet ved utgangen av måneden, kan du likevel betale for disse elementene om 10 år. Hvis du vil beholde kredittkortene dine for bekvemmelighetsfaktoren eller belønningene de tilbyr. Må du alltid betale balansen i sin helhet når regningen kommer, og ikke bære flere kort enn du kan holde styr på.

Ta kontroll over din egen økonomiske fremtid

Hvis du ikke lærer å administrere dine egne penger, vil andre finne måter å (mis) administrere det for deg. Noen av disse menneskene kan være misforståelige, som skruppelløse provisjonsbaserte økonomiske planleggere. Andre kan være velsignende, men kan ikke vite hva de gjør, som bestemor Betty som virkelig vil at du skal kjøpe et hus, selv om du bare har råd til en forrædersk justerbar rente boliglån.

Les deg klok

I stedet for å stole på andre for råd, ta ansvar og les noen grunnleggende bøker om personlig økonomi. Når du er bevæpnet med kunnskap om personlig økonomi. Ikke la noen få deg av vakt. Om det er en signifikant annen som sakter langsomt din bankkonto eller venner som vil at du skal gå ut og blåse tonn penger med dem hver helg. Å forstå hvordan penger fungerer er det første skrittet mot å få pengene dine til å fungere for deg.