Lån med kredittkortet ditt!

Om du behøver an ekstra slant for en uforventet høy utgift eller noe annet er akutt har du flere alternativ. Du kan se mer på dette her på vår informasjonside for deg som forbruker. Det første de fleste tenker på er gjerne et lån i form av et smslån eller et forbrukslån. Hvilket alternativ som som passer best vil oftest avgjøre summen du låner og renten på det lånet du tar deg opp. Men, det mange ikke husker er at du har et alternativ med å utnytte kredittgrensen på ditt kredittkort!

Billigere enn et vanlig lån

Om du allerede har et kredittkort har du muligheten til å foreta uttak i hvilken som helst minibank og helst på samme måten du tar ut penger med et bankkort direkte knyttet til din konto.

De kostnader som blir del av ditt lån/ditt uttak behøver ikke utgjøre mer en enn uttaksavgiften. Du må også likevel ta i betraktning hvilken årsavgift du betaler for kredittkortet. Og selvsagt må dette og alle andre overtrekk eller lån selvsagt betales tilbake. Hvor lang rentefri kreditt du kan få kommer an på hvilken type kort du har, men normalen er på 45 dager.

Sammenlign uttaksutgiftene på kredittkortet

Har du allerede et kredittkort må du forholde deg til de vilkår og de betingelser som gjelder når du foretar et uttak. Om du ikke har et kredittkort og vurderer å opprette ett, kanskje spesifikt for slike “minilån” i form av kontantuttak bør du nøye følge med på deres uttaksavgifter. Der vil du finne det varierer veldig fra kort til kort.

Sammenlign renten på kredittkortet på samme måte som du sjekker uttaksavgifter. Trenger du muligheten for kreditt over lengre tid er den rentefrie preioden noe du må se opp for. Det fins nisje-banker som har riktig gode vilkår.