Lån penger eller spar penger denne jula

Med julen rett rundt hjørnet, føler mange mennesker den økonomiske krisen når de tenker på alle gaver de trenger å kjøpe for venner og familie. Den nåværende økonomien har etterlatt mange mennesker med mindre penger å bruke på gaver som de er vant til å ha.

Sannheten er at du virkelig ikke trenger å bekymre deg. Det er mange alternativer enn å handle på kjøpesenteret og bruke for mye penger. I tillegg er julen en tid å reflektere over Jesu fødsel, tilbringe kvalitetstid med familie og venner, og setter pris på de viktige tingene vi har i våre liv.

Dette er ikke å si at utveksling av gaver ikke bør være en del av julen. Holiday shopping er morsomt, og gaver er en måte å vise hvor mye du bryr deg om noen, eller å bare dele i vennskapet ditt. Her er noen kreative og festlige måter å spare penger denne julen.

Sparetips

Send kort i stedet for gaver

Et koselig julekort viser folk som du tenker på dem og kan ofte bety mer enn en kommersiell gave. Spar enda mer penger ved å kjøpe kort i bulk. Ta med et håndskrevet notat som tilpasser kortet ditt.

Lag en handleliste

Når du handler, lage en liste over elementene du må kjøpe, vil dette forhindre impulskjøp. Hold oversikt over hvor mye penger du har råd til å bruke og holde fast ved det. Sett et budsjett på forhånd for å hjelpe deg med å spare penger denne julen.

Handle på nettet

De fleste butikker utvider salg og kampanjer til sine nettbutikker. Sammenlign priser enkelt og se etter online kampanjekoder for å spare enda mer penger. Du sparer på parkering og bensin når du ikke trenger å kjøre til butikker også.

Ta opp et forbrukslån til julefeiringen

Har du råd kan du ta opp et lån for å finansiere julefeiringen. Dette kan være en ide kun hvis du/dere har sunn privatøkonomi og kan betale ned lånet. Slik kan dere slippe stress over økonomi i gjennom julehøytidene. Hos oss finner dere mange solide, norske låneformidlere som lar deg søke hos mange banker på en gang.