Lån til et depositum

Det har vært mye debatt om nettlån i mediene på det siste. Ikke bare er det mye skremselspropaganda om folk som har mistet alt. Mange advarer mot de mange lån som promoteres. Eksperter sier at lån til depositum er et faresignal. Men, hva skal man egentlig gjøre da? Av en eller annen grunn måtte du flytte. Du leier og utleier avslutter kontrakten din.

Kanskje du mister depositumet ditt. Mange utleiere vil finne en eller annen grunn til å beholde depositum. Og hvis de gjør det, står du dårlig rustet på boligmarkedet. Uten depositum er det umulig å betale seg inn på leiemarkedet. I dag er det kamp som hunder om et ben for alle leieleiligheter. Folk betaler skjorta for et lite krypinn.

Selvsagt kan du låne penger til depositum

Det hele handler om hva du har råd til. Kan du behandle lånet når du har flyttet? Hvordan er din inntekt etter månedlige utgifter er betalt. Hvis det gir rom for et forbrukslån er det no problem. Da kan du ta opp et lån for å finansiere ditt depositum. Hvis du ikke er klar for et lån skal du la være. I verste fall vil du måtte du kanskje velge mellom å betale ned lånet eller betale husleie.

Har du et budsjett klart og du kan betale så sett i gang. For noen er det mulig best å be foreldre eller venner om et lån. Selvsagt er det siste utvei. Men har du ikke råd til å betale ned et forbrukslån vil det ende opp dit uansett. Kan du løse depositumet uten å ende opp i en gjeldsfelle så gjør det. Tenk på lang sikt. Du skal jo betale husleie i tilleg til andre regninger. Og du skal selv også ha et liv. Ingen liker å bo i en fin leilighet og spise knekkebrød.