Lån til ny båt?

Selvfølgelig er det lite som bedre enn frihetsfølelsen av av å være på sjøen med egen båt. Er man tidligere båteier, så er denne følelsen lett å kjenne seg igjen i. Da er det helt greit å ta opp et båtlån om man vet at dette kan forsvares. Før man gjør dette, er det en hel rekke ting som må være på plass.

Listen over ting og momenter å tenke på her er både lang og komplisert. Derfor innbærer budsjettet man lager på forhånd at man gjør mye undersøkelser. Spesielt om man ikke har innsikt i å holde båt fra før av er det mye å lære.

Få hjelp til budsjettet om nødvendig

Om man føler seg overveldet, er det helt nødvendig å få hjelp til et så komplisert budsjett som til båt. Av alle som kan budsjettering, er det de færreste som har innsikt i svært store og kompliserte budsjetter. Derfor bør man enten betale noen for dette, eller ha hjelp av en god venn eller slektning.

Om du ikke skulle ha noen i nærmeste omgangskrets som kan hjelpe, ikke nøl med å søk profesjonell hjelp. Ikke trenger det å koste så mye heller. Husk at den som har profesjonell innsikt vil benytte mye mindre tid på dette, enn om du skulle slitt selv. Lønnsomheten vil betale seg selv.

Se etter de beste betingelsene

Mange lånetilbydere vil ha spesialisert seg på båtlån. Slik vil man allerede har redusert alternativene. Derfor er det enklere å ta riktige avgjørelser i forhold til valget av tilbyder. Av de som gir båtlån, er det også store interne forskjeller. Så man kan redusere perspektivet ytterligere.

Til slutt har man funnet et par-tre ideelle tilbydere, og man kan starte søkeprosessen. Lander man hos riktig tilbyder, er man nådd veis ende. Fra der kan man begynne å glede seg mer, og slite mindre. Friheten står for tur.