Å låne eller ikke låne- det er spørsmålet

I dag er det så enkelt å ta opp lån på nettet at mange ikke engang tenker seg om før de sender inn en søknad og aksepterer. SMS lån og forbrukslån har blitt utrolig populært blant nordmenn. Mange har ikke bare et par, men flerfoldige forskjellige lån utestående.

Media skriker om norske gjeldsslaver og svartmaler det hele unødvendig. Men det er ingen røyk uten ild. Dessverre er det mange nordmenn som sliter med for mange regninger. Og da mener vi regninger til banker de har lån hos. Hvis man ikke overveier grundig hva man har råd til å betale tilbake, kan det fort bli problematisk. Kan man ikke betale tilbake er veien til betalingsanmerkninger kort.

Tenk deg om før du signerer

Hvorfor tar du opp dette lånet? Er det for å kjøpe noe som plutselig trengs eller for å betale ned eksisterende gjeld. Å ta opp nettlån for å behandle annen gjeld er hva media skriker om. Alle eksperter advarer mot å ta opp lån for å behandle andre lån. Slik havner man fort i en negativ nedadgående spiral. Lånene baller på seg og man kan fort miste oversikten fullstendig. Så spør deg selv hva du egentlig tar opp dette lånet for.

Hvor mye trenger du å låne?

Bare fordi du kan oppta en viss sum, betyr ikke det at du behøver ta det. Banken kanskje gir deg muligheten til et større lån enn hva du trodde mulig. Bare fordi det er en mulighet er det ingen grunn til å hive seg på det. Mange glemmer i pengeørska at det ikke er salg eller lotterigevinst man snakker om. Dette er penger du må betale tilbake smitt og smule av. Skulle du ta deg vann over hodet vil jubelen og kjøpefesten fort ta slutt. Bare fordi du kan ta opp et lån er ikke grunn god nok. Tilgjengeligheten på lån er ingen grunn til å miste hodet.