Lånetips for nordmenn

Lånetips for nordmenn. Mange ganger er det vanskelig å vite hva som skjer med lån og nedbetalinger. Vi trenger alle litt hjelp av og til. Da kan det være på tide å foreta en refinansiering. Enkelt forklart er det at du tar opp et nytt lån for å betale ned eksisterende gjeld. Og da lurer du kanskje hvorfor skal jeg ta opp mer gjeld når jeg allerede har mer enn nok å styre med. Dersom du har hatt lån i en bank over lengre tid kan det godt hende at rente-markedet har endret seg og du betaler veldig høy rente.

Et par eksempler på refinansiering

Nedenfor kan du se noen eksempel på hva refinansiering kan hjelpe deg med.

Med en oversiktlig månedlig faktura kan du komme deg ovenpå igjen. Det også sannsynlig at du vil kunne få en lavere rente dersom du refinansierer lånene dine. Mange bankers rente har ikke har fulgt markedet helt i din favør. I disse situasjonene bør du sjekke om du kan få en lavere rente ved å refinansiere. Dette er nemlig fordelen for deg. Ikke bare betaler du mindre hver måned, du kvitter deg med mange unødige kreditorer.

Å betale ned gjeld er et slit

Dersom du synes dette er tidkrevende oppgave (som det som oftest er!) er det lurt å bruke en kalkulator for refinansiering. Med en slik kalkulator legger du enkelt inn verdiene og får en oversikt over hvor mye penger du potensielt kan spare. Dersom du har mer enn ett lån vil refinansiering av gjeld være gunstig på mange måter. Refinansiering av gjeld vil i dette tilfellet samler du lån på ett sted. Slik slipper du mange faste månedsgebyrer og rente-nedbetalinger på massevis av lån. En faktura per måned. Sammenlign mellom flere trygge norske banker.