Legg planer for 2019

Å lage planer for fremtiden er en del av det morsomme i det nye året foran oss. Drømmer er flott, men du må selv vite hva som er ståa med pengene dine for å gjøre drømmene dine til virkelighet. Sett grunnlag for suksess ved å ta noen enkle forhåndsregler. De er ikke vanskelige – og kan gjøre det nye året så mye mer givende!

Dette er en tid å tenke fremover og forutse alle fremtidige muligheter. Det kan være like stort som et nytt hjem eller så enkelt som å unne deg selv til en natt ut oftere. Eller det kan være sparing til en jorda-rundt reise. Mulighetene er der.

Drøm versus realitet

Slik begynner planleggingen. Å lage et budsjett er like enkelt som å vite hva som kommer i hver måned – og hva som går ut. Ikke gjett. Dobbeltsjekk inntektene dine, og spor utgiftene dine i 30 dager. Finn ut hvor mye som går mot nødvendigheter og hvor mye som er igjen for ekstrama. Hvis du regelmessig bruker mer enn du tjener, er det et rødt flagg. (Online verktøy kan hjelpe deg med å spore og sette budsjett).

Ta en titt på hva du eier – og hva du skylder

Lag to lister: dine eiendeler (hva du eier), og dine forpliktelser (hva du skylder). Så gjør matematikken. Dette gir deg et godt referanse for fremtidige sammenligninger. Hvis du skylder mer enn du eier, må du kanskje gjøre noen gjeld kontroll eller omprioritere din sparing og utgifter. Det tar deg tilbake til trinn 1, hvor du kan revidere budsjettet og bestemme hvor du skal handle.

Har du råd til et lån?

På våre sider kan du søke om et forbrukslån eller kredittkort på 1-2-3. Innen timer eller dager er saldoen toppet opp. Selvsagt er det viktig at dere planlegger rundt lånet. Men er det noe dere gjerne vil oppfylle i 2019 og dere kan betale ned er det bare å søke. Ingen av oss blir yngre med årene.