Les dette før du søker om forbrukslån

De fleste vet hva et forbrukslån er. Spesielt siden media snakker så mye om det hele tiden. Men hva er egentlig et forbrukslån og hvorfor er media så fokusert på det. Et forbrukslån er kort fortalt en lånetype som kan brukes til hva som helst. Det er ingen krav eller spørsmål om hva man ønsker å benytte et penger til eller krav til å stille med sikkerhet. Man trenger bare fylle ut en enkel søknad online og bankene kommer tilbake med sine tilbud. Skulle du finne et lån som passer deg kan er pengene på din konto innen timer eller dager. Den ferdigutfylte avtalen kan signeres digitalt med BankID.

Hvorfor forbrukslån er så populært

Ingen sikkerhet, en anonym og kostnadsløs søknadsprosess er noen av grunnene til at lån på nett er så populært. Et forbrukslån er et av de mest populære metodene for oss Nordmenn å låne penger på. Tidligere var det tuklete å dra i banken i dress og slips for å låne penger. I dag kan du søke med en søknad hos flere banker i underbuksa. Fyller du de kriteriene lånetilbyderen krever er det plankekjøring.

Søknadsprosessen er såre enkel

Alt man trenger å gjøre er å fylle ut en enkel søknad. Skulle alt være i orden vil bankene sende deg deres tilbud. Så er det opp til deg og velge og vrake. Sjekk nøye hvilke vilkår de forskjellige bankene gir deg. Dette varierer veldig fra bank til bank. Basisinfo som personnummer, lønnsslipp og adresse etc må selvsagt oppgis korrekt. I utgangspunktet er søknaden der for at banken kan vurdere din (tilbake-) betalingsevne.

Fordeler med forbrukslån på nettet

Et forbrukslån kan brukes til hva man vil noe som er en klar fordel skulle noe uforutsett skje som gjør at man trenger et tilskudd i økonomien. Det er enkelt, hurtig og trygt å opprette et forbrukslån med lite økonomisk dokumentasjon. Se til at du/dere ikke søker om et lån som er for høyt i forhold til betalingsevnen din/deres. Vi sier dere siden det er lettere å søke om et større forbrukslån med en medlånetaker. Forbrukslån kan være på alt mellom 5000 kr og 50.000 kr.