Med et lån kan det løse seg

Selv om det ofte er fristende å ta opp lån for det man ønsker seg, skal man være forsiktig. Har du lyst, har du lov er en sannhet med modifikasjoner. Vei opp gjerne behovet med den evne man har til å betale ned lånet i tide. Budsjett er et nøkkelord her, og det er mer enn bare et ord.

Uten et realistisk budsjett, kommer man ingen vei i privatøkonomien. Iblant kan det høres svært lite forlokkende ut, men belønningen kommer senere. Etter å ha laget et realistisk budsjett både for nåtiden og fremtiden, vet man hvor landet ligger. Først da kan man tenke på å låne penger.

Behold bevisstheten

Bevissthet i forhold til private finanser er mer enn bare å bekymre seg hver dag. Bekymring er nemlig ikke det samme som bevissthet, og å tenke på noe hele tiden forårsaker stress. Husk at en sunt sinn lever ikke fra dag til dag, og planlegging er viktig her. Planlegging er noe som gjerne forbindes med kjedelige ting som tar oppmerksomheten bort fra nuet.

Å være tilstede i nåtiden trenger ikke å være i konflikt med systematisk tenkning. En slik sinnstilstand vil derimot positivt for ens evne til å planlegge fremtiden realistisk. Misforståelsen om at planlegging er i konflikt med å være i nuet bør altså tas bort.

Leve over evne?

I stedet for å leve over evne og med de problemene det medfører, finnes det en smartere måte. Les bøker om finansielle temaer assosiert med temaer av interresse, så økes en annen type rikdom også. Lån om du kan, med tankene på rett plass.

Slike fremgangsmåter er det som skiller mellom nød og overskudd. Gjør undersøkelser på nettet, om det skulle være om lån eller sparing. Om man ikke glemmer budsjett med en realistisk tone, er det faktisk greit å tenke slik. At har man lyst, har man lov.