Miniguide: Kredittkort forklart

Et kredittkort ser ut som et debetkort. I stedet for å få midlene fjernet direkte fra brukskontoen din når du kjøper, vil du i det vesentlige ta opp et kortsiktig lån. Dette lånet vil muligens ikke påløpe renter, avhengig av når du betaler det.

For kjøpene som gjøres i en gitt faktureringssyklus – som er rundt 30 dager – vil du ha en liten avdragsfri periode før betalingen skal betales. Hvis du betaler saldoen i sin helhet innen den datoen, trenger du ikke å betale renter. Hvis du betaler mindre enn hele saldoen innen forfallsdato, tilfaller du renter på den gjennomsnittlige daglige saldoen.

Hvorfor du bør få et kredittkort

Kredittkort har mange fordeler. Først og kanskje viktigst, et kredittkort som brukes klokt vil hjelpe deg med å bygge opp kreditt. God kreditt kan hjelpe deg med å få fremtidige lån – for eksempel et pantelån – til gunstige priser. Det kan også hjelpe deg med å bli godkjent for en leilighet eller en mobiltelefon, unngå verktøy-innskudd og få lavere forsikringspremie.

Mange kort gir deg også kontant tilbake- eller reisepremier, vanligvis tilsvarer 1% til 2% av beløpet du bruker. Mange kredittkort tilbyr registreringsbonuser som kan være verdt hundrevis av dollar-kort, i tillegg til shopping- eller reise-fordeler som kan spare deg for penger. . Når du får et kort, kan du sjekke fordelene.

Fordeler med et kredittkort

En av de mange fordelene ved å bruke et kredittkort er at du i hovedsak får et rentefritt lån og en avdragsfri periode på 21 og 25 dager. Slik fungerer det. Si at du har en kredittkortperiode 5. januar til 4. februar, med forfall 1. mars. Alle kjøp som er gjort i løpet av perioden, kan gjøres rentefrie frem til forfallsdato.

Hvis du ikke betaler saldoen din fullt ut før 1. mars, skylder du renter på den gjennomsnittlige daglige saldoen. Hos oss kan du finne flere kredittkort og også refinansiering hvis du trenger det. Lykke til med alle dine lån eller andre finansielle bryderier. Trenger du et nytt kredittkort eller et lån kan du finne det enkelt og greit via våre samarbeidspartnere.