Minimumskrav for lånesøkere

Absolutt alle banker stiller absolutte minimumskrav til de som som søker om lån. For å i det hele tatt få søknaden din vurdert må du oppfylle de aller fleste av disse. Eksakt hvilke krav som stilles vil variere noe fra bank til bank. Nedenfor er en liste av noen av disse minimumskravene.

Minimumskrav fra bankenes side

Alder

De fleste banker som fokuserer på kreditt og forbrukslån har en nedre aldersgrense som ligger på circa 21-23år. Bank Norwegian har ikke noen nedre aldersgrense.

Norsk statsborgerskap

For å få låne penger må du i de fleste tilfeller være norsk statsborger. Det er noen banker som kun krever at du har en folkeregistret adresse i Norge.

Inkasso

Nesten ingen banker gir deg et usikret lån hvis du har betalingsanmerkninger eller inkassosaker på gang. Hvis du ikke kan betale regningene dine i tide eller lar være å betale avdragene på gjelden din vil du ikke få noe lån.

Inntekt

Alle banker stiller krav til at du har en fast, liknet inntekt. Mange banker krever også at den må være på minimum 150 000 – 250 000kr. Inntekten din er en viktig faktor når banken vurderer hvor mye penger du skal få låne.

Unngå forbrukslåns-fella

Det er veldig fristende å låne et større beløp enn man egentlig klarer å håndtere. Du har kanskje et eller annet prosjekt du gjerne skulle ha hatt finansiering til. Eller du er bare lut lei av å være blakk.

Det kan ikke presiseres nok hvor viktig det er å unngå et uhåndterbart forbrukslån. Dette vil koste deg dyrt og påvirke privatøkonomien din mange år frem i tid. I verste fall kan du ende opp med være låst til gjelden din i flere tiår fremover. Bruk sunn fornuft. Lykke til!