Når er et smålån en god ide?

Når er et smålån en god ide? Et smålån kan være et klokt valg i flere situasjoner. Ikke alle situasjoner krever at du behøver å ta opp lån. Men skulle du være interessert i et lån er det best hvis dette er på plass.

Betalingsanmerkninger

Du vil ikke ha en betalingsanmerkning, vil du vel? Hvis du trenger 1000 kr. for å få deg gjennom til lønningsdagen, kan du ikke søke om smålån på våre sider. Du vil ha pengene på konto innen timer, ikke døgn. Det er mye enklere enn et tradisjonelt banklån. Skulle du ha muligheten til å betale tilbake neste måned, kan du overtrekke kredittkortet ditt. Kan du ikke er det er det bedre å betale en mye lavere rente på et smålån. Smålån er i utgangspunktet bare et mindre forbrukslån med en noe kortere tilbakebetaling.

Det er dyrt å la være

Hvis det vil koste deg mer penger for ikke å ta opp lånet sier det seg selv. Si at boliglånet ditt forfaller i morgen, og du er 1000 kr. kort, kan du betale 15 kr i avgiften for å ta opp lånet. Slik unngår du en sen betaling på boliglånet ditt. Det samme gjelder i enhver situasjon der du vil bli belastet et høyere gebyr for manglende betaling enn avgiften for Smålånet.

Uforventede utgifter

Du trenger kanskje et lån for et uforventet behov? Hvis bilen din er brutt ned og du trenger den for å komme på jobb, kan du betale avgiften for å ta opp lånet. Ellers kan du ende opp med å miste mer penger siden du ikke klarer å komme til jobben din.

Du kan betale tilbake

Du har en plan for å betale lånet tilbake: Dette er nøkkelen til et smålån! Mens du betaler en engangsavgift på kr. 150 – kr. 200 for et lån på 1000 kroner. er det ikke skadelig for din økonomi. Men mange fortsetter å ta opp lån etter lån. Dette kan resultere i store rentegebyrer og i opprettelsen av en ubrytelig syklus der du må fortsette å ta lån for å betjene gjelden din. Hvis du skal ta et smålån, må du opprette et budsjett og ha en klar plan som du holder fast på for å betale det lånet helt neste gang det er forfalt.