Nedbetalingstid på forbrukslån

Det er noen få faktorer du bør være oppmerksom på før du signerer et nettlån. Først og fremst vil renten gjelde, men du skal også sørge for at du har en ideell nedbetalingstid. Selve nedbetalingstiden vil ha stor innflytelse på totalkostnadene på lånet ditt.

Desto kortere nedbetalingstid, desto høyere vil dine månedlige avdrag bli. Derfor er det mange som velger lenger tilbakebetaling. Slik kan de håndtere de månedlige kostnadene bedre Si at du velger nedbetalingstid på 10 år i stedet for 5, beregnes leie i 5 “ekstra” år. Derfor skal du alltid spørre deg selv hvor mye du kan betale per måned uten å lide. Og når du har bestemt deg for det, kan du sammenligne bankenes tilbud til deg.

Hold øye med renten på ditt forbrukslån

I tillegg til å ha oversikt over tilbakebetalingstiden er renten like viktig å ha koll på. Forbrukslån er lån du kan ta opp uten sikkerhet. I praksis betyr dette at banken ikke tar pant i eiendom eller andre verdier. Slik er renten den eneste måten for forbrukslån-leverandører å sikre seg at betalingsevnen din er god nok. Forbrukslån bli derfor dyrere. Siden banken ikke har noen sikkerhet fra din side. Et billån for eksempel er mye billigere. Det som er viktig å være klar over er at når bankene beregner rente gjøres dette på gjenværende lånebeløp. Vurderer du å ta opp et forbrukslån uten sikkerhet har du all informasjon du trenger på denne siden. Følg ekstra godt med på rentene.

Kredittsjekk

Som lånetager vil du kunne bruke BankID for å få lånet ditt på saldo. Bankene vil umiddelbart foreta en kredittsjekk av deg. Dette er for å sikre seg at du kan betale tilbake lånet ditt. Hos noen lånetilbydere holder det at du kan vise til et inntekt som vil klare å håndtere månedlige beløp på lånet. Hos andre finnes det vilkår om bruttoinntektene din.

Den gode nyheten er at du ikke behøver å fylle ut masse skjema etc. Dette skjer helt automatisk. På få minutter vil banken vite nok til å se om de kan tilby deg lån eller ikke. Husk at du ikke binder deg til noe innen du signerer. Alle søknader er helt uforpliktende.