Noen billige råd som sparer deg penger!

Vi sier alltid at vi vil ta vare på din personlige økonomiske situasjon og komme med gode råd til alt mellom himmel og jord som kan gjøre deres situasjon bedre. I dag skal vi ikke snakke om lån på nettet, vi skal snakke om hvorfor det lønner det seg å spare på gamle teposer.

Jeg drikker ofte te om kveldene. Å slå på vannkokeren og finne frem en velduftende tepose gir meg alltid en god følelse. Hvis du er som meg, pleier du sikkert også å kaste teposen når du har drukket opp koppen. Men det kommer jeg aldri mer til å gjøre.

For nå har jeg lært at man blant annet kan få blomstene i hagen til å vokse helt perfekt takket være en gammel tepose. I tillegg finnes det også andre svært nyttige triks – og jeg må bare få dele disse med deg. Sjekk nedenfor!

Tips for hva du kan gjøre med brukte teposer

Ta en tepose fylt med svart te og skyll den i kaldt vann. Da blir den til en venn i nøden når du har brent deg i solen på en varm sommerdag eller på sydenturen. Teen inneholder nemlig stoffet tannin som hjelper huden å lege, i tillegg til at det gir en langvarig avkjølende følelse.

Stoffet tannin, som finnes i sort te, kan også hjelpe mot hovne poser under øynene. Spar på teposen neste ganger du drikker en kopp te. Legg den i en liten beholder og sett den i kjøleskapet en dag eller to. Når du siden føler at noe må gjøres med posene under øynene, trenger du bare å finne frem teposene fra kjøleskapet.

De samme teposene som du oppbevarer i kjøleskapet for å lindre poser under øynene, kan du også bruke på denne måten. At man brenner seg på kjøkkenet kan jo skje rett som det er, og da fungerer teposene aldeles utmerket.

Hvis du er glad i hagearbeid, bør du aldri kaste brukte teposer! Tanninstoffet som finnes i te reduserer nemlig pH-verdien i jorden, og en lavere pH-verdi forebygger soppvekst rundt roten av planten. Når du planter en ny plante i hagen bør du derfor legge en tepose (eller teblader) i jorden rundt roten. Deretter er det bare å vente på det vakre resultatet!