Noen huskeregler før du tar opp et lån

I løpet av de siste fem årene har det dukket opp en myriade av låneinstitutter som alle tilbyr lønnings lån eller smålån som det også kalles. Her kan du raskt og enkelt ta opp et lån til en TV eller datamaskinen du drømmer om. Et lønning lån er på mange måter en forbrukslån, og du kan selvsagt kan bruke pengene på akkurat det du ønsker.

Det kan virke ganske attraktivt å få overført 25.000 til sin konto fra en dag til den andre. Plutselig ser økonomien ut som om du kan ta to uker med ferie og drikke Pina Coladas og spise godt. Problemet er at disse lønnings/smålånene kan være svært dyre. Lån 25000 med en tilbakebetalings- ordning på for eksempel 72 måneder, ender du opp til slutt med å betale godt 35 til 40 000 kroner. Plutselig ble ferien, datamaskin, TV og så videre blir 40-50% dyrere.

Liste over ting du bør vurdere før du signerer på et lån:

Sørg for å få tilbud fra mer enn en låne-leverandør. Forhandle prisen (renter og gebyrer på lånet), de kan være mange penger å spare hvis du presser banken litt.

Ikke la lokke av en “raskt” låne-alternativet – sørg for å vurdere konsekvensene av å ta lån. For eksempel at pengene blir betalt av på lånet hver måned!

Sjekk som faktisk har nok penger til deg selv hver måned etter at nedbetaling på lånet er betalt.

Sett opp et grundig budsjett over din personlige økonomi så du har fullstendig oversikt. Mulig kan du låne mer enn du først hadde tenkt, mulig vil du ikke ha råd til å låne den summen du tenkte på.

Finn det lånet som passer best for deg her. Lykke til!