Noen huskeregler når du tar opp forbrukslån

Du trenger penger. Og du trenger penger kjapt. Før du blir overivrig skal du lese gjennom våre tips. Mangt og meget bør tenkes over før du binder deg i en låneavtale. Med bare aldri så lite forarbeid kan du spare mange hundre kroner. Alt som trengs er å sette seg ned og få oversikt. Når du har oversikt vil du også kunne behandle lånet uten å ende opp i gjeldskrisa. Først og fremst er det viktig å ha råd til lånet.

Har du et budsjett?

Før noe som helst skal lånes er det viktig å vite hva du har råd til. Hvor mye skal du låne? Hvor mye har du råd til å betale tilbake. Mange lar seg friste av gode lånetilbud og ender i knipa. Har du ikke oversikt over egen økonomi kan du heller ikke håndtere lånet ditt. Slik ender mange nordmenn i knipa. Sett et realistisk budsjett og hold deg til det. Foreta et budsjett før du søker om lån. Ikke etter. Dette vil lønne seg i lengden.

Sammenlign lån fra flere låne-instanser

Hos oss finner du for eksempel et utvalg av sikre norske lånetilbydere. Men alle satser og renter varierer fra bank til bank. Ved å sammenligne vil du få et inntrykk av hvilke regler som gjelder. Vi anbefaler å sammenligne iallefall 3 eller 4 banker. Slik får du oversikt over renter og tilbakebetalingsvilkår.

Se til at du bare låner det du behøver. Er din økonomi solid kan du selvsagt låne så mye du vil. Men skulle du kanskje slite litt er et lån på 10.000 NOK mye bedre enn et på 20.000 NOK. Se til at lånet du tar opp ikke ender opp å bli en byrde. Hvis i tvil kan du lese mer om personlig økonomi her på vår side. Under artiklene våre finner du tips og guider for en bedre økonomistyring.