Nordmenn fortalte å søke sin formue i Sverige

Nordmenn fortalte å søke sin formue i sverige. Arbeidsløse nordmenn blir oppfordret til å lede etter grønnere beite i Sverige som landets oljebomber, og reverserer den gamle utviklingen av unge svenske som flytter til Norge for å jobbe.

Sveriges arbeidsledighet har ligget på en nedadgående kurve de siste årene. I juni var 11 000 færre svensker i alderen 18-24 uten jobb sammenlignet med samme måned i fjor.

Men situasjonen er sterk forskjellig over grensen, hvor antall ledige nordmenn i alderen 15-24 vokste med 22.000 mennesker alene det siste året, ifølge Statistisk sentralbyrå.

I vente på et bedre norsk arbeidsmarked

Den velkjente trenden for svenskere som flyttet til Norge til jobb, toppet mellom 2011 og 2014. Det var til og med temaet for den prisbelønte svenske filmen Svenskjävel. Filmen følger et svensk au pair som har en affære med henne norsk arbeidsgiver.

Men økonomiske eksperter råder nå unge nordmenn til å søke etter jobb i Sverige, særlig innen byggesektoren, undervisning og datateknikk. Nordmenn bør søke lykke i Sverige. Det er absolutt verdt turen. Dette sier Terje Strøm, sjeføkonom ved Ny Analyseringsinstituttet i Norge, NRK. Å jobbe i noen år i svensk industri kan være svært nyttig for fremtidige arbeidsplasser når arbeidsmarkedet har forbedret seg i Norge.

Lån penger til en relokasjon

De siste ti årene har mer enn 100 000 svenske kommet til det norske arbeidsmarkedet og hjulpet oss her. Så det er bra om nordmenn kan gå i den andre retningen nå,” sa han. Ønsker du en jobb? Her er der Sverige trenger folk

Svensker er den nest største innvandrergruppen i Norge etter polene, men i fjor var det første gang siden det nye årtusenet at landet så en negativ nettoinnvandring av svenskene. Det siste året har etterspørselen etter arbeidskraft i Norge vært mye lavere, mens etterspørselen har vært veldig høy i Sverige. sa Harald Magnus Andreassen, økonomidirektør for Sveriges Swedbank, Aftenposten i desember. Lån penger til en relokasjon hos Lånepenger24!