Nordmenn handler julegaver på kreditt

Julen har blitt dyrere og dyrere og mange nordmenn tyr til kredittkortet når de shopper julegaver, julepynt og julemat. Finansanalytikere sier at det er så mange som 1 av 3 nordmenn som handler julegaver etc med kredittkortet. De advarer mot økonomisk bakrus i Januar. Spesielt siden kredittkort har så høy rente hvis man misser forfallsdato i forhold til andre lån som for eksempel forbrukslån. Det kan være en god ide å se om et lån før jul med gode betingelser kanskje passer bedre for deg enn å slite med kredittkortregningene på nyåret.

Hvordan du kan knipe inn på julefeiringen

Lag et julebudsjett for å vite hvor mye du har å rutte med. Unngå spontankjøp i aller siste liten. Det kan koste deg dyrt. Planlegg julehandelen gjennom året. Ha gjerne en pappeske stående hjemme og fyll den med julegaver når det er salg. Slik vil du spare mye penger og stress før jul. Gi etter evne, det er tanken som teller. Ta en tur til Sverige, eller kjøp inn julematen fra lavpriskjedene. En svensk ribbe kan smake like godt som en norsk ribbe.
Avtal med venner og familie hvem dere skal kjøpe gaver til og for hvor mye. Kutt gjerne ned på gavelisten og gå gjerne sammen flere for å spleise.

Nifst høye tall på nordmenns julehandel

Det er dobbelt så mange menn som kvinner som skal bruke kredittkortet i stor grad. Mens 68 prosent av mennene sier de ikke skal bruke kredittkortet er det 70 prosent av kvinnene som sier det samme. Det er særlig de med liten inntekt som sier de ikke skal bruke kredittkortet, sier forbrukerøkonom Silje Sandmæl i DNB.
Hovedorganisasjonen Virkes prognoser for årets julehandel viser at vi tilsammen kommer til å legge igjen over 50 milliarder kroner i detaljhandelen i desember måned 2016.