Norge har størst vekst i bilsalg i hele Vest-Europa

Bilsalg i Norge er virkelig oppe på topp for tiden. Langt over flere andre vest-europeiske markeder. I Norge går det på motsatt måte. Vi har den høyeste veksten av alle, med en økning på 1,9 prosent i første halvår.

Norge er et av fire land som beveger seg mot LMCs bilutstilling etter motor. I Norge ble 78.209 nye biler registrert i løpet av årets første måneder. Over to tredjedeler av disse er elektrifisert. For hele Vest-Europa er det et fall på 3,5 prosent i første halvår, og det forventes ytterligere nedgang i de kommende månedene. Høsten i juni var 8,5 prosent sammenlignet med samme måned i 2018. I Danmark, Luxembourg, Hellas og Tyskland har det vært en svak salgsvekst. I de fleste land har imidlertid salget falt. WLTP-reglene vil bli introdusert 1. september.

Lån penger til ny bil på våre sider

Hos oss er du sikker på at du vil kunne finne det perfekte lånet for deg. Er du på utkikk etter en E-bil for eksempel er dette kanskje løsningen. Alle slags former for lån kan du finne via våre samarbeidspartnere. Enten det er sms eller “vanlige” lån er det tilgjengelig. Såvel som refinsiering, kredittkort eller boliglån.

Mange velger el-biler i disse dager. Selv kronprinsen kjører e-bil. Selv om det fortsatt er vanligst med en bensin eller diselbil har vi virkelig, spesielt Oslo, satt oss på kartet med e-bilkjøring.

6 fordeler med elektriske biler

  • De er bedre for miljøet.
  • Elektrisitet er billigere enn bensin.
  • Vedlikehold er mindre hyppig og billigere.
  • De er veldig stille.
  • Du får skattekreditter.
  • De kan forkorte din pendlingstid.

E-biler gir ikke klimaskadelige gasser eller helseskadelige nitrogenoksyder. De er stille og enkle å betjene. Elektriske kjøretøy har mange fordeler over biler som kjører på bensin eller diesel. Hvis biler kjører på strøm som produseres ved å brenne skitne fossile brensler, er klimavinene begrenset.