Norsk økonomi blir bedre i 2018

Norsk økonomi blir bedre i 2018. Statistisk Sentralbyrå har i samarbeid med Norges Bank og DNB markets sett på norsk økonomi-prognoser for 2018. Privatøkonomien vil gå bedre i 2018 enn den gjorde for nordmenn i 2017. Siden Norges generelle økonomi er i en oppvekst betyr det også en opptur for vanlige nordmenn.

Kjøpekraftsvekst, lånekostnader og arbeidsledighet blir i 2018 bedre eller like bra som året før. Ikke kom å si vi ikke sprer gode nyheter! Aftenposten var først til å gjennomgå denne prognosen og det er god lesning.

Les mer om spådommene for 2018

La oss begynne med noe som betyr noe for våre lesere. Lånekostnaden vil nemlig stige enda saktere mot 2020 enn før. Det er gode utsikter på lønninger og arbeidsledighet. Norge har en ny oljebølge som drar økonomien vår oppover. Det betyr gode dager for Kari og Ola nordmann.

Kjøpekraften vokser i 2018 og det samme gjelder lønnsveksten i takt med bedre tider. Uansett vil det si at du kan takket være veksten i reallønnen fyller handlekurven. Vi opplever faktisk den beste veksten siden 2014. Er det ikke deilig at vi har kommet ut av olje dumpa fra de seneste år?

Fortsatt gratis å låne penger

De beste lånerentene til bolig i dag ligger på overkant av 2 prosent. Dette kommer fra forbrukerrådet. DNB og SSB er mer optimistiske på vegne av lånekundene. Det spås at styringsrenten blir uendret i hele 2018.

Hos oss kan du ta opp lån til absolutt hva som helst. Med slike gode utsikter kan det være dere slår til med nytt bad. Det ser ut til at 2018 blir et fint år for norske arbeidere. Slik blir det bedre i de tusen hjem. Trenger du et lån er det ingen grunn til å vente. Sammenlign de beste tilbudene fra mange norske aktører på 1-2-3. Les mer om norsk privatøkonomi på våre sider.