Ofte stilte spørsmål om forbrukslån

Kan jeg få lån selv om jeg har betalingsanmerkninger?

Selvom du har betalingsanmerkninger er det fortsatt mulig å få forbrukslån. Har du kredittanmerkninger vil du sannsynligvis bli tilbudt lån med en mye høyere rente enn hvis du ikke har noen betalingsanmerkninger. Det er essensielt at du er ærlig når du oppgir arbeidsgiver, utestående lån og andre opplysninger banken ber deg om. Dette blir alltid dobbelsjekket, så du bør si det som det er fra begynnelsen av for å unngå uoverensstemmelser og andre ubehageligheter.

Hvordan vet jeg om forbrukslånet er konkurransedyktig?

Du kan sammenligne lån her, og selv se hvilke muligheter som fins for deg. Du kan sortere etter hva som er viktig for deg enten det er lånegrense, renter eller annet. De beste lånene du kan få idag er ofte å finne nettopp på nettet. I komforten av din stue kan du evaluere dine valg og ta en avgjørelse som passer deg og din inntekt og økonomiske situasjon.

Hvordan vet jeg om renten jeg får er bra?

I øyeblikket ligger renten på de beste forbrukslånene på markedet på rundt 10% . Renten på lån varierer kraftig mellom de forskjellige utlånere. De som har flytende rente regulerer renten opp eller ned i henhold til styringsrenten hos Den Norske Bank. I skrivende stund ligger denne på 5.75%.

Hva skjer hvis jeg ikke kan betale tilbake?

Før du i det hele tatt vurderer et forbrukslån er det uhyre viktig at du setter deg ned med kalkulatoren og foretar en ærlig vurdering om hvorvidt du kan betjene lånet du søker på. Hvis du ikke kan betjene lånet ditt kan det fort bli dyrt og din privatøkonomi vil bli skadelidende nok en gang. Det viktigste her er kommunikasjon! Ta kontakt med låne-instutisjonen hvis du ikke kan betale og bli enige med dem om en revurdert betalingsplan du kan håndtere. De fleste banker er fleksible hvis du varsler om betalingsvansker.