Pengene dine rekker lenger med planlegging!

Med litt planlegging ville mange unngått stadige økonomiske kriser. Det er enkelt og greit på sider som denne å finne gode og raske forbrukslån, men det er også veldig enkelt å ta opp et lån for mye. Mange studenter jobber dessuten om sommeren eller har en deltidsjobb ved siden av studiene, og kan således sørge for en noe romsligere økonomi.
mens du holder hodet kaldt og fokusert på dine studier er en deltidsjobb den beste måten en student kan få balanse i økonomien. Det er ikke kjernefysikk!

Slik varer pengene dine lenger

Lag et oversiktlig budsjett

Da har du en plan for pengene dine og oversikt over økonomien, viktig når hver krone teller. Du finner mange ferdige budsjettmaler på nettet og flere nyheter her på vår hjemmeside som omhandler nettopp budsjettering.

Finn deg en deltidsjobb

En liten ekstrajobb må ikke gå ut over studiene, men betyr mye for en stram studentøkonomi og kan også gi deg nye venner hvis du er ny til byen.

Del på utgiftene

Bor dere sammen kan dere dele på utgiftene til bredbånd, strøm og NRK-lisens – og spleise på store ting som vaskemaskin og eventuelle møbler.

Bruk pengene smart

Benytt butikken for dagligvarer, – ikke i kiosken. Skaff gjenstander du trenger brukt eller få de gratis, for eksempel på finn.no. Bruk PC eller mobil til å dekke medievanene dine fremfor å ha kabel-TV i tillegg. Få med deg alle tilgjengelige studentrabatter.

Du sparer penger når du

Du sparer penger når du smører niste, dropper kjøpevann, stumper røyken, lager middag for flere dager, tar med termos på lesesalen, venter med mobilbytte, handler på salg, låner bøker, sykler, dropper taxi etc.

Vi ønsker deg riktig til lykke med budsjetteringen.