Penger påvirker vår mentale helse

Penger og mental helse er ofte knyttet. Dårlig mental helse kan gjøre å administrere penger vanskeligere og bekymre seg om penger kan gjøre din psykiske helse verre. Dette er en av grunnene til at vi alltid understreker hvor viktig det er å holde budsjett og til enhver tid ha oversikt. Vi anbefaler også alle gjeldsoffer til å søke hjelp. Refinansieringslån kan være redningen.

Her er noen eksempler på hvordan din mental helse og dine penger bekymringer kan påvirke hverandre.

Eksempel på sammenhenger mellom økonomi og mental helse

Hvis du føler deg veldig “høy” i løpet av en periode med mani eller hypomani. Kan dette føre til impulsive beslutninger om penger som. Det vil gi mening der og da, men kan gir deg mye gjeld. Kanksje vil du bruke penger du ikke har for å få deg til å føle deg bedre. Shopping kan gi en midlertidig “high”.

  • Du kan føle deg for engstelig til å gjøre ting som å snakke i telefonen, gå til banken eller åpne konvolutter.
  • Du kan føle seg tvunget til å gjøre en jobb du ikke liker for å betale regningene eller betale av gjelden din. Følelsen er å være fanget. Mange kan miste motivasjonen for å holde kontroll over økonomien din.
  • Det kan hende du finner ut at alt om penger i det hele tatt. Gjeld eller ikke kan få deg til å føle deg veldig engstelig. Selv om du faktisk har nok penger. Å håndtere penger eller å være i gjeld kan få deg til å føle deg stresset, engstelig og bekymret for fremtiden.
  • Du kan ikke ha nok penger til å bruke på nødvendigheter eller ting for å holde deg godt som bolig, mat, oppvarming eller medisinering.
    Pengerproblemer kan påvirke relasjoner og ditt sosiale liv, noe som igjen kan ha en innflytelse på mental helse.

Vi ønsker lykke til på Lånepenger24.no!