Penger spart er penger tjent

Penger gror ikke på trær. Dette har vi alle hørt som barn. Penger er vanskelig for unge å forholde seg til. Alt har hittil kommet som om det kom fra trær. Foreldre har skjemt oss bort med alt vi trengte. Studielån har betalt for vår utdannelse. Når voksenlivet kommer er mange unge nordmenn helt uten anelse om økonomi.

Poenget med å spare er ubegripelig for mange. Unge i sin første jobb roter dette til veldig fort. Hvorfor? Fordi de ikke har en ide om hvorfor sparepenger er viktig. Om det er en ting dagens foreldre av unge voksne har feilet på er det nettopp dette. Sparepenger er viktig.

Hvordan kan man forklare viktigheten av sparepenger. Og hva skal man lokke med? Det er jo så fristende å bruke penger. I stedet for å spare dem. La oss snakke om hvorfor penger spart er penger tjent.

Sparepenger gir økonomisk frihet

Vår side handler om å gi deg gode lån. Ingen dømmer deg om du trenger et økonomisk løft. Men mange synes i disse dager å forveksle lån med sparepenger. Alle trenger faktisk å sette av noe for uforutsette hendelser. Du kan miste jobben din. Kanskje du blir syk. Du ønsker å vidreutdanne deg eller bytte karriere. Nettopp da er det sparepenger kommer deg til gode.

Ingen vet hva som venter rundt neste hjørne. Å kunne ta opp et raskt forbrukslån er godt å vite. Men, det bør ikke bli en uvane. Løsningen med et lån etter det andre er kortsiktig.

Et budsjett som gir oversikt vil være løsningen. Et budsjett som sier noe om hva du har råd til og hva du ikke kan ta deg råd til. Budsjettering er alfa omega. Lån bør ikke forveksles med sparepenger. Det er faktisk det motsatte. Dette kan bli en giftig virkeligshetsflukt. Lån penger hvis du kan betale tilbake. Ikke ellers.