Refinansiering

Møbelforretninger, elektroforretninger og andre steder hvor man selger relativt dyre produkter tilbyr ofte forbrukslån.  Slike forbrukslån har ofte en relativt lang rentefri periode, mellom 3 måneder og 9 måneder.  I praksis betyr dette at man har et gratis lån i den rentefrie perioden. Hvis man betaler ned hele lånet i løpet av den rentefrie perioden, er dette helt uten ekstra kostander. Hvis man ikke klarer å betale ned lånet i den rentefrie perioden, begynner selvsagt rentene å løpe. Ulempen er at man kan samle opp for mange slike lån.  Da kan man få problemer med å betale regningen og man bør vurdere refinansiering.

LÅNLEVERANDØRERRENTE FRALÅNEBELØPTILBAKE BETALINGSTIDKOMMERSIELT INNHOLD
axo finans
100.000 kr o/5 år - eff 15,9 %.
Etb 950. Tot: 140.256
6.81% til 24.4%10.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
Aconto
Eff.rente 14.0% 65.000 kr o/5 år
etabl.geb. 950,- Totalt: 89 093
5.9% til 22%2.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
zmarta
Eff.rente 16,64% 65.000 kr o/5 år
etabl.geb. 950,- Totalt: 93 368
9.2% til 33.3%5.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
fokuslån
Eff.rente 19,88%, 65.000,-, o/5 år,
etabl.geb. 1820,-, Totalt: 99.570
16.9% til 27.45%Opp til 75.000 KR12 - 80 Måneder
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke

Eff.rente 15.8% 65.000 kr o/5 år
etabl.geb. 950,- Totalt: 92 354
6.99% til 19.9%5.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
digi finans
65.000 kr o/5 år - eff 16,6 %.
Etb 950. Tot: 93.730
7.4% til 33.3%25.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
folkia
eff rente 243% 8.000,-, 90 dager
etablgebyr 350 kr,-, Totalt: 9 764
11% til 246%1.000 - 20.000 KR1 - 12 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke
finans nord
65 000 kr o/5 år gir. eff.rente
14 %. Totalt 89 093
6.9% til 26.9%5.000 - 500.000 KR1 - 15 år
Søk Nå!

Omtale
Annonselenke

Lett å miste oversikten med flere lån

Selv om det er enkelt å få flere forbrukslån, er det og lett å miste oversikten. Ettersom man har lånt penger fra flere lånetilbydere, har man og flere bedrifter man må tilbakebetale. Så hvis man får problemer med å betale regningene en måned, er det flere man må forhandle med. For noen blir det hele bare for mye og de legger noen av regningene i en skuff. Dermed får man strafferenter og lånet vokser helt vilt.  I slike tilfeller bør man vurdere refinansiering.

Ekstra avgifter og høye renter

De aller fleste lån kommer med gebyrer og før eller siden får du alltid renter på lånet. Derfor er det naturlig nok dyrere å ha tre lån enn å ha et lån, selv om total summen er den samme.  Dermed kan det være lurt å samle flere smålån til et stort lån, altså refinansiere.  Med et lån får du bare et sett med gebyrer og du får en rente å forholde deg til. Dette kan spare deg for ganske mye penger i måneden, for ikke å snakke om hvor mye du sparer i året!  De fleste bankene som tilbyr refinansiering vil og kunne gi deg en rimeligere rente enn du får på de små forbrukslånene.

En bank å forholde seg til

De fleste vil oppleve perioder med litt dårligere råd i løpet av en låneperiode på 10-25 år. I slike perioder kan avgiftsfrihet eller andre avtaler med banken, være til stor hjelp. Ulempen med å ha flere forbrukslån er at man da må forhandle med flere forskjellige banker. Dette kan gjøre det vanskelig å få til en gunstig avtale. Derfor er første prioriteringen refinansiering. Dette gir deg en bank å forholde deg til og du kan få til en bedre avtale.

En rimelig løsning

I de fleste tilfellene vil en refinansiering gi lånetakeren en bedre rente enn den beste renten på de små forbrukslånene. I tillegg slipper man unødvendige gebyrer. Dette gjør at lånet, både på kortsikt og i lengden, stort sett alltid er rimeligere etter en refinansiering. Mye av grunnen til at banken kan tilby en bedre rente er at et samlet lån gir banken større sikkerhet.  Spesielt om man har muligheten til at banken kan ta pant i eiendeler. Jo tryggere banken føler seg på at de får igjen pengene, jo laver rente kan de tilby. Derfor er refinansiering et godt alternativ for alle som har flere forbrukslån.

Jo mer man låne – jo tyngre å betale

Butikker og lånetilbydere nærmest kaster penger etter deg for tiden. Dette gjør at man raskt kan få flere forbrukslån som man så skal betale ned på. Selv om mange av forbrukslånene er rentefrie i begynnelsen, begynner det fort å løpe renter på dem. Skulle du glemme en innbetaling, kan du fort få strafferente. Dermed kan lånet virkelig bli svært dyrt. Så hvis man først begynner å få problemer med innbetalingene, bør man vurdere refinansiering.

Finn en lånetilbyder

Før du kan refinansiere smålånene dine, må du finne en god lånetilbyder. Det er sterk konkurranse på lånemarkedet og du vil få alle fordelene. Du kan enkelt velge og vrake blant de beste på markedet. Det finnes til og med en rekke nettsteder som har oversikten over de beste lånetilbyderne på markedet. Disse kan hjelpe deg å finne den beste lånetilbyderen for ditt behov.

Har du boliglån eller forsikring, kan det lønne seg å ta kontakt med selskapene. Ofte vil disse selskapene ha muligheten til å gi deg gode vilkår på refinansiering.

Jo før, jo bedre

Det er mange som tenker at refinansiering er siste utvei. Dette stemmer ikke.  Du kan refinansiere når som helst. De fleste vil få et rimeligere lån, noe som kan gi litt mer økonomisk frihet av flere grunner:

–       Slipper flere forskjellige avgifter. Hvert forbrukslån har sin egen avgift. Så hvis man har 3 forbrukslån, har man i utgangspunktet 3 avgifter. Dette er unødvendig når man kan samle lånene og få en avgift å forholde seg til.

–       Forskjellige rentenivå. Det er ofte små forskjeller på rentenivået mellom de forskjellige bankene. Så man kan ha et godt rentenivå på et lån, og et høyere rentenivå på et annet. I tillegg kan du oppleve at bankene justerer rentene til forskjellige tider og etter forskjellige kriterier. Dette gjør de månedlige utgiftene uforutsigbare.

–       Vanskelig å få avtaler om betalingsutsettelser eller betalingsstopp fordi man må forhandle med flere forskjellige aktører.

En refinansiering gir deg en aktører å forhandle med, noe som gjør det enklere å få til gode løsninger.  Så i det øyeblikket du har mer enn ett forbrukslån, bør du vurdere refinansiering for å kutte i de månedlige utgiftene før du får problemer.

En god løsning for alle parter

Det kan være forskjellige grunner til at man havner i økonomiske vansker. En sykdomsperiode, midlertidig arbeidsledighet eller lignende kan gi store økonomiske ringvirkninger. I slike tilfeller kan det bli vanskelig å få endene til å møtes og man kan ha behov for litt økonomisk pusterom i form av betalingsutsettelse og annet.  Et lite økonomisk pusterom kan være det som skal til for å gi deg muligheten til å komme deg på beina igjen. Bankene ønsker selvsagt å hjelpe kundene å betale ned på lånene sine, men det kan være vanskelig med små lån. Et større lån med bedre sikkerhet, slik mange får etter en refinansiering, gjør det enklere for bankene å hjelpe kundene med betalingsutsettelse og annet. Derfor er refinansiering en god løsning både for kunden og for banken.

Ikke lån mer, søk om å få en refinansiering

Du vet du er i trøbbel hvis du låner penger for å betale renter og gebyrer på et annet lån. Eller hvis du må låne penger for å betale husleien eller mat. Det beste er selvsagt å unngå å havne i en slik situasjon, men hva skal man gjøre om man først er havnet i et slikt økonomisk uføre? Løsningen er selvsagt refinansiering.

Flere forbrukslån

Det er svært mange forbrukslån på markedet, og disse er ofte lett tilgjengelig. Man kan søke direkte på nettet eller i butikk. Dermed kan man potensielt ta opp flere forbrukslån. Potensielt kan man ta opp to eller flere forbrukslån i løpet av et par uker. Dermed kan man bli stående med to eller flere lån på over 50 000 hver, pluss selvsagt gebyrer og avgifter. Problemet er bare at man før eller siden må betale tilbake disse lånene. Den første tiden, ofte de første 3 – 9 månedene er gebyr og avgiftsfrie. Dette gjør det enkelt å ta på seg for mye fordi man ikke merker utgiftene med det første.

Betale lån med lån

Det er først når man skal begynne å betale tilbake lånene at man vil begynne å merke den økonomiske belastningen.  Kanskje har livssituasjonen din endret seg siden du tok opp lånet? Kanskje har du mistet jobben eller du kan blitt syk eller fått andre problemer. Mange velger en lettvint løsning i en slik situasjon, de låner mer penger. For de tenker som så at det ikke er lenge til de får seg en ny jobb, blir frisk eller på andre måter får løst den vanskelige livssituasjonen. Så da er det greit  å utsette problemet en stund til, så kan man fikse det når livet har stabilisert seg. Problemet med denne tankegangen er at forbrukslån bare vokser. Så selv om du klarer å ta opp et lån, med en rentefri periode, og betale renter på det første lånet, er det relativ kort tid til du skal betale ned på begge lånene. Hvert lån har selvsagt egne gebyrer, noe som gjør at du får to til tre ganger så mange gebyrer å forholde deg til. Så ved å betale et lån med et nytt lån, skaper du bare større økonomiske vansker for deg selv.

Refinansiering er løsningen

Å refinansiere betyr at man samler alle små lån hos en bank. Den som tilbyr en refinansiering kjøper opp lånene dine fra de andre lånetilbyderne. Så får du et samlet lån å forholde deg til. Dette betyr en felles rente og en bankforbindelse å forholde deg til.  Dermed får du en regning hver måned. I de fleste tilfellene vil du kunne forhandle frem en betalingsutsettelse, som vil gi deg det nødvendige økonomiske spillerommet du trenger for å få økonomien på fote igjen. Dette er hovedformålet med en refinansiering, å gi lånekunden muligheten til å kunne betale ned lånet sitt i løpet av rimelig tid. Derfor er det ofte mulig å få betalingsutsettelser eller andre tiltak som kan hjelpe kunden å få orden på økonomien. Så hvis du sliter økonomisk grunnet tunge lån, kan refinansiering være nøkkelen.

[Total: 1   Average: 1/5]