Rentekrig i 2016 har kommet nordmenn til gode

Hovedsakelig kommer det oss som kunder til gode at det siden begynnelsen av året har vært som nærmest “rente-krig” å regne mellom bankene i Norge. Forbrukeren er den som tar hjem fordelene ved dette og det må man jo si er gode nyheter for en gangs skyld. Det er hovedsakelig DNB og Nordea som har knives om å kunne tilby den beste mulige rentesatsen. Dette gjelder spesielt renter for unge forbrukere- som også er de mest sårbare.

Duellen har kulminert i at kunder under 34 vil få den aller laveste fasterentesatsen. Det hele begynte med at DNB har matchet Nordeas fastrente (for 5 års bindingstid) med 2.30 prosent. Nå har det i Mars i år blitt enda lavere siden Nordea videre senket renta til et rekordlavt 1.95 på lån for unge låntagere. Dette kastet DNB seg straks på! Og Den Danske bank var ikke sene til å følge opp. Du kan spare tusenlapper i året på denne rentesenkningen.

Disse rente-kuttene vil først og fremst gjelde unge lånetagere som allerede er eksisterende kunder i de forskjellige bankene. Også medlemmer av fagforeningen Akademikerene vil kunne dra nytte av de beste vilkårene. Dessverre er det de mange unge der ute som kjemper med betalingsanmerkninger som ikke vil kunne oppleve noe positivt med denne rentesenkningen.

Skjefs-økonom i Eika, Jan Ludvig Andreassen råder unge kunder med eksisterende lån om ikke å la rentekrigen gå dem til hodet og kaste seg på større lån og heller glede seg over den innsparingen som kommer som en konsekvens av den.