Se frem til å være gjeldsfri snart

Privatøkonomien er det ingen som liker å diskutere. Spesielt hvis det ikke står bra til. Men, for at du skal klare å kvitte deg med lån må du faktisk jobbe for det. Gjeldsfrihet skjer ikke over natten. Uansett hvor mye eller lite du kan sette av til gjeldsnedbetaling vil være bra. Viktigst er at du setter deg ned får en skikkelig oversikt over all din gjeld. Og din økonomi for øvrig?

Se frem til å være gjeldsfri snart

Hvor mange lån har du? Sitter du med forbrukslån i tillegg til boliglån? Sett opp et budsjett med fokus på nedbetaling av gjeld. Her kommer inntektene dine, faste utgifter, gjennomsnittlig forbruk og gjeldsbeløpene på plass. Først når du har disse tallene på plass kan du se hvor lang tid nedbetalingen vil ta. I mange tilfeller kan lånene dine refinansieres. Dette kan du lese mer om i vårt nyhetsarkiv.

Kvitt deg med ett lån av gangen

Så snart ett eller flere lån er betjente vil du få mer pågangsmot! Det er viktig å se egen framgang. Ofte blir folk overivrige og betaler ned raskere enn hva de har råd til. Å oppleve fremgang er veldig viktig. Derfor er det også viktig å velge riktig rekkefølge på nedbetalingen. Vi anbefaler å starte med nedbetaling av smålån. Etterfulgt av kredittkortgjeld og til sist boliglånet. Dette er til tross for at kredittkortgjelden sannsynligvis har høyere effektiv rente enn forbrukslånet ditt.

Så, det er ikke den billigste metoden å bli gjeldsfri. Men det er den raskeste. Vi mennesker motiveres av det som kalles for ”små seiere”. Dette er også grunnen til at de som fokuserer på ett lån av gangen nedbetaler gjelden 15% raskere. Hvem vil ikke komme ut av gjeld så raskt som mulig? Når du har laget deg et budsjett bør du også sette opp en nedbetalingsplan. Ved å betale ett lån av gangen er du snart gjeldsfri!