Shop smartere på butikken og spar penger

Et supermarkeds jobb er å gjøre oss til storforbrukere. Supermarkeder er katedraler dedikert til forbruk. De er perfekt laget markedsføring og drar nytte av millioner av kroner av forskning på hvordan å oppmuntre og forføre oss til å kjøpe og bruke mer enn vi burde. Dette betyr at du som forbrukere, må vi lære motangrep. Hvis du ønsker å undervise en åtte-åring om penger, er det beste stedet å begynne et supermarked. Spør dem hva de kan lukte. Det vil som regel være brød eller andre matretter hvor duften gjør oss sultne og sannsynligvis inspirerer oss til å kjøpe mer mat, på Rimis fortjeneste.

Supermarkeder- se opp for følgende taktikker

Godteri og magasiner er lagt ved siden av kassen. Disse er impuls innkjøp, så ved å setter dem nære kassen gir butikkene et siste forsøk på å ta pengene våre.

Selve layouten gir et opsett som tvinger oss til å gå hele avstander vi ikke trenger. Regelmessig kjøpte elementer har en tendens til å være spredt rundt i butikken, så vi trenger å passere mange andre fristende godbiter før vi fullfører vår shopping.

Produkter på øyenivå er de mest lønnsomme varene for butikken, men ikke for deg. Det mest lønnsomme er plassert i øyehøyde (eller barnas øyne -nivå hvis det er rettet mot dem). Disse lønnsomme varer pleier ikke å være de beste tilbudene for shoppere.

Sales-typisk skilting for ikke-salgsvarer. Stenfrie druer og andre attraktive godbiter er vanligvis nær butikkens inngang, ofte under kostpris, for å lokke oss inn. Lignende skilt og skjermer blir brukt andre steder for å fremme avtaler, selv når de ikke er på salg.